REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát z uzených lišek a listového špenátu servírovaný s nudlemi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vyuzené a zavřené lišky (houby) promíchané s dalšími ingrediencemi, servírované dochucené koprem, kořením a citronovou šťávou.


Ingredience:
1 sklenice (0,3 l)uzených lišek naložených v oleji
300 glistového špenátu
200 gšunky
100 gcherry rajčátek
2 ksstroužky česneku
1 kskostky čínských nudlí
cironová šťáva
snítka mladého kopru
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Špenát důkladně opláchneme ve studené vodě a nadrobno nakrájíme, rajčata také nakrájíme a promícháme se špenátem
2. Přidáme na kostičky pokrájenou šunku a vyuzené houby
3. Čínské nudle připravíme dle návodu na obalu a potom je zamícháme k ostatním surovinám
4. Takto připravený základ salátu dochutíme aromatizovaným olejem z hub, přidáme utřený česnek, citronovou šťávu, sůl, pepř a nakonec vše posypeme mladým koprem
5. Salát necháme dobře vychladit, podáváme s čerstvým pečivem.

Doporučení:

Jak vyudit lišky nebo jiné houby se dočtete zde: Uzení hub.

Poznámka:

Autor receptu. Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy