Vyuzené a zavřené lišky (houby) promíchané s dalšími ingrediencemi, servírované dochucené koprem, kořením a citronovou šťávou.
Ingredience:
1 sklenice (0,3 l) | uzených lišek naložených v oleji |
300 g | listového špenátu |
200 g | šunky |
100 g | cherry rajčátek |
2 ks | stroužky česneku |
1 ks | kostky čínských nudlí |
cironová šťáva | |
snítka mladého kopru | |
voda | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Špenát důkladně opláchneme ve studené vodě a nadrobno nakrájíme, rajčata také nakrájíme a promícháme se špenátem
2. Přidáme na kostičky pokrájenou šunku a vyuzené houby
3. Čínské nudle připravíme dle návodu na obalu a potom je zamícháme k ostatním surovinám
4. Takto připravený základ salátu dochutíme aromatizovaným olejem z hub, přidáme utřený česnek, citronovou šťávu, sůl, pepř a nakonec vše posypeme mladým koprem
5. Salát necháme dobře vychladit, podáváme s čerstvým pečivem.
Jak vyudit lišky nebo jiné houby se dočtete zde: Uzení hub.
Poznámka:Autor receptu. Dalibor Marounek