REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát z pekinského zelí s chřapáči

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chřapáč kadeřavý je podzimní houba chrupavčité konzistence, je výborná v salátech, možno ji nahradit jidášovým uchem.


Ingredience:
300 gpekingského zelí (v obchodech mu říkají zelí čínské)
150 gchřapáčů
100 gdebrecínky
50 gzeleného hrášku
50 gsladké kukuřice
2 ksstroužky česneku
1 ksčervené masité papriky
1 ksčervené cibule
sojová omáčka
citronová šťáva
olivový olej
pepř
sůl

Postup:

1. Chřapáče očistíme a pokrájíme na malé kousky
2. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme houby, zakápneme olivovým olejem a dusíme do měkka, podušené houby dáme stranou
3. Nakrájíme čínské zelí, debrecínku, červenou papriku, cibuli, přidáme hrášek, kukuřici a podušené houby a utřený česnek, vše promícháme
4. Salát zastříkneme citronovou šťávou, dochutíme pepřem, solí, případně přidáme lžíci olivového oleje
5. Dáme do lednice vychladit a podáváme samotné nebo s pečivem.

Doporučení:

Více o Chřapáči viz. náš atlas hub: Chřapáč kadeřavý.

Poznámka:

Text i foto: D. Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy