Povařené smrže smíchané se špenátovými nudlemi, strouhaným sýrem a dalšími ingrediencemi.
Ingredience:
300 g | smržů |
200 g | špenátových nudlí |
100 g | uzeného bůčku |
50 g | strouhaného sýra |
1 lžíce | pažitky |
1 ks | kostky masoxu |
česnek | |
voda | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Smrže rozkrojíme na polovinu, očistíme a uvaříme v osolené vodě do měkka, pak je scedíme a necháme okapat
2. Špenátové nudle také povaříme, necháme okapat a pokrájíme na 5 cm dlouhé kousky
3. Bůček nakrájíme na proužky a opečeme na pánvi
4. Smícháme nudle se smrži, přidáme opečený bůček nastrouháme kostku masoxu, promícháme
5. Dochutíme drceným česnekem, přidáme pepř, případně dle chuti přisolíme (masox je sám o sobě slaný a dá pokrmu pikantní chuť)
6. Salát vychladíme a podáváme samotný nebo s pečivem.
Autor receptu: Dalibor Marounek