REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Salát ze smržů

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařené smrže smíchané se špenátovými nudlemi, strouhaným sýrem a dalšími ingrediencemi.


Ingredience:
300 gsmržů
200 gšpenátových nudlí
100 guzeného bůčku
50 gstrouhaného sýra
1 lžícepažitky
1 kskostky masoxu
česnek
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Smrže rozkrojíme na polovinu, očistíme a uvaříme v osolené vodě do měkka, pak je scedíme a necháme okapat
2. Špenátové nudle také povaříme, necháme okapat a pokrájíme na 5 cm dlouhé kousky
3. Bůček nakrájíme na proužky a opečeme na pánvi
4. Smícháme nudle se smrži, přidáme opečený bůček nastrouháme kostku masoxu, promícháme
5. Dochutíme drceným česnekem, přidáme pepř, případně dle chuti přisolíme (masox je sám o sobě slaný a dá pokrmu pikantní chuť)
6. Salát vychladíme a podáváme samotný nebo s pečivem.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy