REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vařené

Jemné tvarohové knedlíky

Jednoduché tvarohové těsto vypracované do tvaru kuliček, uvařené ve vodě doměkka, servírované jak k slaným, tak i sladkým pokrmům.

Karlovarský knedlík II.

Přílohový knedlík, vhodný k mnoha nejen masovým pokrmům.

Karlovarský knedlík III.

Přílohový karlovarský knedlík podle Zdeňka Pohlreicha.

Knedlík v sáčku

Knedlík z rohlíků, uzeniny, cibule, vajec, mléka a koření, uvařený v mikrotenovém sáčku.

Knedlíky v hrnku

V hrnku připravené chutné přílohové knedlíky.

Knedlíky z ubrousku se zelím

Knedlík z mouky, vajec a dalších ingrediencí, uvařený v ubrousku a podávaný s červeným zelím.

Knedlíky z vařených brambor

Vařené brambory , s polohrubou moukou a vejci, zpracované v těsto.

Knedlíky ze syrových a vařených brambor

Starý recept z receptáře našich prababiček na bramborové knedlíky uvařené v mírně osolené vodě, servírované pomaštěné sádlem a doplněné o opečenou cibulku.

Knedlíky ze syrových brambor

Nastrouhané, oloupané brambory, s vejcem, hrubou moukou a octem.

Krupicové noky

Z mléka, másla , krupice, soli, vajec připravené těsto, okořeněné muškátovým oříškem. Podáváme jako přílohu k masu nebo dušené zelenině třeba ještě posypané osmaženou strouhankou.

Krupicové noky II.

Přílohové noky vhodné ke smetanovým omáčkám.

Krupicové noky z odpalovaného těsta

Noky podle tohoto receptu se hodí k různým omáčkám nebo i k masu se šťávou. Můžeme je použít i jako zavářku do polévky.

Krupicové noky z odpalovaného těsta jako příloha

Noky připravené zavařením ve vývaru nebo mírně osolené vodě, skvělá příloha k různým omáčkám nebo masům. Skvělé jsou například k divočině.

Krupicový knedlík

Krupicový knedlík připravujeme spařením pšeničné krupice, tu promícháme se žloutky, bílkovým sněhem, osmaženými kostičkami žemlí … nakonec knedlík uvaříme v látkovém ubrousku.

Kynuté knedlíky přílohové

Kulaté knedlíky z lehkého kynutého těsta.

Kynutý knedlík vařený v páře

V páře uvařené knedlíky připravené z polohrubé nebo hrubé mouky, mléka, droždí, cukru a soli.

Mléčné houskové knedlíky ve folii

Snadné nekynuté knedlíky s kostičkami housek, žloutky a sněhem z bílku. Zabalené do potravinářské folie a pak uvařené.

Morkové knedlíky

Výborný příkrm k ragů i zadělávaným masům.

Moučné halušky

Moučné měkčí nažloutlé noky typické chuti a vůně.

Moučné noky II.

Těsto z mouky, vajec, másla, prášku do pečiva, mléka, vytvarujeme noky a vaříme v osolené vodě.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy