REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Chlupáče z cukety

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Chlupáče, jinak také nazývané bosáky či drbáky, se běžně připravují z brambor. Tento recept je na zdravější variantu chlupáčů z cukety.


Ingredience:
1 ksvětší cuketa
1 kshouska
1 ksvejce
200 gpolohrubé mouky
strouhanka dle potřeby
sůl
mírně osolená voda na uvaření knedlíků

Postup:
  1. Omytou cuketu u se slupkou nastrouháme na hrubém struhadle, osolíme, necháme 30 minut odležet, aby pustila vodu
  2. Nastrouhanou cuketu důkladně vyždímáme, zbavíme ji co největšího množství vody
  3. Přidáme mouku, na kostičky pokrájenou housku a strouhanku, té dáme tak hrst, vejce, osolíme, promícháme, měla by vzniknout hmota, která drží tvar, pokud ne, přidáme strouhanku
  4. Z připraveného těsta vytvarujeme mokrýma rukama jednotlivé chlupáče, tedy knedlíčky o velikosti v průměru tak 4 cm
  5. Zaváříme ve vroucí, mírně osolené vodě, tak 2 minuty, pak jse scedíme a uchováme v teple.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy