REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jemné noky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto z másla, mouky, vajec, mléka a prášku do pečiva připravené noky uvařené v osolené vodě.


Ingredience:
500 ghrubé mouky
90 gmásla
350 mlmléka
1/2 lžičkyprášku do pečiva
3 ksvajec
sůl

Postup:

1. Změklé máslo, špetku soli a žloutky utřeme do pěny
2. Střídavě přidáváme hrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko, těsto vypracujeme
3. Těsto necháme asi půl hodiny odpočinout
4. Nakonec do těsta zamícháme ušlehaný sníh z bílků
5. Z těsta vykrajujeme lžící namočenou ve vodě noky, dáváme je do vroucí osolené vody a vaříme asi 8 minut
6. Uvařené noky vyjmeme z vody.

Doporučení:

Podáváme k masu a omáčkám.

Poznámka:

Noky vaříme v dostatečném množství vody, aby mohly volně plavat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy