REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hříbkové noky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Přílohové noky připravené z upečených brambor, žloutků, mouky, hříbků a žloutků.


Ingredience:
1 kgbrambor
25 gsušených hub
40 gparmazánu
100 ghladké mouky
500 mlvody
2 ksžloutků
hrubá sůl na pečení
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Brambory rozložíme na plech, posypeme solí, pečeme v předehřáté trouby při 180 °C 1 hodinu, pak je vyndáme, necháme lehce zchladnout, oloupeme a v míse rozmačkáme zcela dohladka
2. Do větší misky dáme sušené houby, zalijeme vroucí vodou a necháme 5 minut stát, scedíme je, osušíme a na jemno nasekáme
3. Nasekané houby, na jemno nastrouhaný parmazán, hladkou mouku přidáme k rozmačkaným bramborám, promícháme, podle chuti osolíme, opepříme, přidáme žloutky a prohněteme do těsta
4. Těsto přendáme na lehce pomoučený vál, 1 minutu hněteme, pak rozdělíme na poloviny, každou vyválíme do válečku asi 65 cm dlouhého a nakrájíme na 2 cm široké noky
5. Noky uvaříme ve vroucí osolené vodě (hotové jsou asi za 3 minut, až vyplavou navrch), vyjmeme je a necháme okapat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy