REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krupicové noky z odpalovaného těsta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Noky podle tohoto receptu se hodí k různým omáčkám nebo i k masu se šťávou. Můžeme je použít i jako zavářku do polévky.


Ingredience:
100 gkrupice
30 gmásla
200 mlmléka
1 lžičkasoli
2 ksvejce
slaná voda na uvaření noků

Postup:

1. Do hrnce nalijeme mléko a přivedeme ho k varu, vhodíme máslo a sůl, až nám mléko vře a máslo je zcela rozpuštěné, tak tenkým pramínkem přisypáváme krupici, intenzivně mícháme (odpalujeme), dokud se nám těsto nelepí na stěny hrnce ani na vařechu
2. Přidáme muškátový oříšek, zamícháme a necháme vychládnout
3. Pak do hmoty přidáme vajíčka jedno po druhém, důkladně vymícháme
4. Lžící nebo pomocí dvou lžic vykrajujeme noky, které házíme do vroucí osolené vody, vaříme 2 až 3 minuty (před každým dalším tvarováním noků namáčíme lžíce ve vroucí vodě)
5. Uvařené noky vytáhneme z vody a necháme důkladně okapat.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy