REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krupicové noky II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Přílohové noky vhodné ke smetanovým omáčkám.


Ingredience:
150 gkrupice
40 gmásla
4 dlmléka
3 ksvejce
sůl

Postup:

1. Mléko ohřejeme a do horkého mléka pomalu sypeme, za stálého míchání, krupici
2. Přidáme máslo a vaříme, až těsto zhoustne a nelepí se na stěny nádoby
3. Mléko odstavíme a počkáme, až prochladne, postupně vmícháme vejce
4. Z hladkého těsta vykrajujeme noky, které zavařujeme do vroucí osolené vod, noky vaříme asi 6 minut
5. Vytáhneme je, necháme okapat a hned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy