REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krupicové noky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z mléka, másla , krupice, soli, vajec připravené těsto, okořeněné muškátovým oříškem. Podáváme jako přílohu k masu nebo dušené zelenině třeba ještě posypané osmaženou strouhankou.


Ingredience:
750 mlmléka
380 gkrupice
80 gmásla
4 ksvajec
mletý muškátový oříšek
sůl

Postup:

1. Mléko uvedeme do varu, přidáme máslo, mírně osolíme, za stálého míchání přidáme krupici a mícháme, až se vzniklé těsto nelepí na stěny kastrolu
2. Pak necháme za občasného promíchání vychladnout
3. Do těsta přidáme trochu muškátového oříšku, postupně zapracujeme rozklepnutá vejce a dobře vymícháme
4. Z těsta vykrajujeme lžící namočenou ve vodě noky, vkládáme je do vařící vody a vaříme na mírném plameni asi 5 minut
5. Uvařené noky dáme na chvilku do studené vody, aby částečně ztuhly a pak je uchováme na páře.

Doporučení:

Noky vaříme v dostatečném množství vody, aby mohly volně plavat.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy