REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Knedlíky ze syrových brambor

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nastrouhané, oloupané brambory, s vejcem, hrubou moukou a octem.


Ingredience:
700 gbrambor
300 ghrubé mouky
1 ksvejce
1 lžičkaocta
sůl

Postup:

1. Brambory oloupeme, omyjeme a dobře osušíme
2. Nastrouháme je na jemno a vymačkáme z nich přebytečnou tekutinu
3. Přidáme ocet, rozklepnuté vejce, sůl, po částech vmícháme hrubou mouku a dobře vypracujeme v řídké těsto
4. Knedlíky vykrajujeme mokrou lžící z těsta a na mírném plameni je hned dáváme vařit do vroucí osolené vody asi na 10 minut
5. Uvařené knedlíky vyjmeme děrovanou naběračkou 6. Hotové kulaté knedlíky opatrně natrhneme vidličkou, aby vyšla pára a nesrazily se.

Doporučení:

Podáváme k pečenému masu a dušenému zelí, nebo ke špenátu.

Poznámka:

Knedlíky vaříme v dostatečném množství vody, aby mohly volně vyplavat navrch.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy