REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Knedlíky ze syrových a vařených brambor

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Starý recept z receptáře našich prababiček na bramborové knedlíky uvařené v mírně osolené vodě, servírované pomaštěné sádlem a doplněné o opečenou cibulku.


Ingredience:
Rozpočet na 4-5 porcí:
2 kgsyrových brambor
500 gvařených brambor
140 gsypké krupičkové mouky
80 gsádla
1 ksvejce
trochu mléka
sůl
mírně osolená voda na uvaření knedlíků
Na ozdobu:
cibule a sádlo

Postup:
  1. Studené, oloupané uvařené brambory nastrouháme, nebo horké prolisujeme pomocí lisu na brambory, dáme do mísy
  2. Oloupané syrové brambory nastrouháme do studené vody, pak je pomocí cedníku necháme okapat, přelijeme je trochou horkého mléka, přikryjeme a necháme důkladně vykapat
  3. Okapané syrové brambory dáme k těm nastrouhaným vařeným, přidáme mouku, sůl, vejce, vypracujeme těsto, z těsta pak tvarujeme kulaté, středně velké knedlíky, které vaříme v mírně osolené vodě 15 až 20 minut
  4. Uvařené okapané knedlíky ihned rozkrojíme a pomastíme sádlem a posypeme je na sádle usmaženou cibulkou, podáváme jako přílohu k různě upraveným masům spolu s dušeným zelím, špenátem či jinou vhodnou přílohou.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy