REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Knedlíky z vařených brambor

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vařené brambory , s polohrubou moukou a vejci, zpracované v těsto.


Ingredience:
800 gbrambor
350 gpolohrubé mouky
2 ksvajec
sůl
(hladká mouka na
pomoučení válu)

Postup:

1. Brambory uvaříme ve slupce, necháme je vychladnout, oloupeme je a na jemno nastrouháme
2. Přidáme sůl, rozklepnutá vejce a dobře promícháme
3. Po částech přidáváme polohrubou mouku a vypracujeme tužší těsto
4. Na pomoučeném vále vytvoříme z těsta váleček, který rozkrojíme a tak uděláme asi 4 šišky
5. Šišky vložíme do vroucí osolené vody a na mírném ohni vaříme asi 15 minut (2 šišky v jednom hrnci)
6. Po chvíli vaření knedlíky opatrně vařečkou nadzvedneme, aby se nepřilepily ke dnu
7. Uvařené knedlíky vyjmeme děrovanou naběračkou a nakrájíme je na plátky.

Doporučení:

Podáváme k pečenému masu a dušenému zelí nebo ke gulášům.Před krájením do knedlíků na několika místech píchneme vidličkou, aby vyšla pára a nesrazily se.

Poznámka:

Knedlíky vaříme v dostatečném množství vody, aby mohly volně vyplavat navrch.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy