REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krupicové noky z odpalovaného těsta jako příloha

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Noky připravené zavařením ve vývaru nebo mírně osolené vodě, skvělá příloha k různým omáčkám nebo masům. Skvělé jsou například k divočině.


Ingredience:
100 gkrupice
30 gmásla
2 dlmléka
2 ksvejce
vývar nebo mírně slaná voda na zavaření
špetka muškátového květu
sůl

Postup:

1. Osolené mléko s kousky másla přivedeme k varu, za stálého míchání vsypeme krupici a vaříme, dokud se těsto neodlepuje od stěn nádoby
2. Necháme zchladnout, hmotu občas promícháme
3. Do těsta postupně vmícháme vejce, dochutíme muškátovým květem
4. Pomocí polévkové lžíce tvoříme větší noky, které zaváříme ve vývaru, nebo případně v mírně osolené vodě, vaříme 2-3 minuty (po každém noku lžíci namáčíme do vroucí vody, aby se těsto nepřilepovalo k lžíci)
5. Vytažené noky scedíme a propláchneme studenou vodou
6. Takto připravené noky podáváme teplé, napařené v páře nebo ohřáté v mikrovlnné troubě a to jako přílohu k různým omáčkám nebo masům, skvělé jsou například k divočině.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy