REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krupicový knedlík

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krupicový knedlík připravujeme spařením pšeničné krupice, tu promícháme se žloutky, bílkovým sněhem, osmaženými kostičkami žemlí … nakonec knedlík uvaříme v látkovém ubrousku.


Ingredience:
180 ghrubší pšeničné krupice
30 gmásla
4 ksvajíček
2 ksžemlí (rohlíků)
1 hrstosmažené suché krupice
1 lmléka
sůl
voda na uvaření knedlíku

Postup:

1. Pšeničnou krupici spaříme v 1 l vařícího mléka
2. Přidáme mléko, dochutíme solí a vše dobře promícháme, necháme vychladnout
3. Do vychladlého těsta přidáme 4 ks žloutků, které vmícháme jeden po druhém, důkladně směs utřeme
4. V této fázi vmícháme našlehaný tuhý sníh z bílků, 2 ks žemlí (rohlíků) na kostičky nakrájených a na tuku osmažených a malou hrst suché krupice
5. Namočíme hadrový ubrousek, vyždímáme ho, potřeme máslem a zabalíme do něho vytvarovaný knedlík
6. Vaříme asi 1 hodinu v mírně osolené vodě.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy