REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kynutý knedlík vařený v páře

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V páře uvařené knedlíky připravené z polohrubé nebo hrubé mouky, mléka, droždí, cukru a soli.


Ingredience:
500 gpolohrubé nebo hrubé mouky
300 mlmléka nebo vody
1 lžičkacukru
1 lžičkasoli
1/2 kskostky droždí

Postup:

1. Do mouky přidáme rozdrobené droždí zamíchané do vlažného mléka spolu s cukrem a solí, vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout
2. Těsto rozdělíme na 2 až 4 díly, ty vytvarujeme do válečků a necháme ještě chvíli kynout
3. Kynuté knedlíky vaříme v páře asi 20 minut.

Doporučení:

Takto připravené knedlíky můžeme uvařit také v mírně osolené vodě, vaříme asi 16 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy