Snadné nekynuté knedlíky s kostičkami housek, žloutky a sněhem z bílku. Zabalené do potravinářské folie a pak uvařené.
Ingredience:
250 g | polohrubé mouky |
250 ml | vlažného mléka |
4 ks | rohlíků |
2 ks | vejce |
1 lžička | soli |
potravinářská folie |
Postup:
1. Rohlíky nakrájíme na kostičky, posypeme moukou a solí
2. Přidáme vlažné mléko, žloutky a bílky vyšlehané do pevného sněhu, vše dobře, ale opatrně promícháme
3. Na podložku si rozprostřeme potravinovou folii
4. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a každou polovinu zvlášť do folie zabalíme, alespoň do tří vrstev!
5. Dobře utáhneme a zatočíme kraje, aby se nerozmotaly
6. Vaříme zvolna cca 28 min
Použila jsem folii širokou 44 cm.
Poznámka:Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Jana Šenkyříková.