REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mléčné houskové knedlíky ve folii

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Snadné nekynuté knedlíky s kostičkami housek, žloutky a sněhem z bílku. Zabalené do potravinářské folie a pak uvařené.


Ingredience:
250 gpolohrubé mouky
250 mlvlažného mléka
4 ksrohlíků
2 ksvejce
1 lžičkasoli
potravinářská folie

Postup:

1. Rohlíky nakrájíme na kostičky, posypeme moukou a solí
2. Přidáme vlažné mléko, žloutky a bílky vyšlehané do pevného sněhu, vše dobře, ale opatrně promícháme
3. Na podložku si rozprostřeme potravinovou folii
4. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a každou polovinu zvlášť do folie zabalíme, alespoň do tří vrstev!
5. Dobře utáhneme a zatočíme kraje, aby se nerozmotaly
6. Vaříme zvolna cca 28 min

Doporučení:

Použila jsem folii širokou 44 cm.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Jana Šenkyříková.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy