REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Morkové knedlíky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Výborný příkrm k ragů i zadělávaným masům.


Ingredience:
240 gstrouhané housky
60 gmorku
40 gmásla
2 dlmléka
1,5 ksvejce
špetka strouhaného muškátového oříšku
trochu petrželky
sůl
voda na uvaření knedlíků

Postup:

1. V misce utřeme máslo a morek s trochou soli
2. Přidáme usekanou petrželku, rozkverlaná vejce, strouhanku i muškátový oříšek a asi 15 minut vše třeme
3. Nakonec do směsi vmícháme zbylou strouhanku, přilijeme mléko a dobře promíchanou hmotu necháme 20 minut stát (bude-li mléko příliš tuhé, můžeme ještě přidat mléko)
4. Menší knedlíky zavařujeme do osolené vroucí vody a podle velikosti vaříme 6-10 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy