REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Moučné halušky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Moučné měkčí nažloutlé noky typické chuti a vůně.


Ingredience:
500 ghrubé mouky
250 gpitné vody
160 gmléka
50 gškvařeného sádla
40 gvajec
10 gsoli
5 gkypřícího prášku do pečiva

Postup:

1. Mouku prosijeme, zamícháme kypřící prášek
2. Přilijeme rozšlehaná vejce s mlékem a vodou, mírně osolíme a promícháme
3. Vzniklé těsto pak zaváříme přes děrované sítko do vařící vody
4. Halušky promícháme, vyjmeme, propláchneme studenou vodou a nakonec promastíme sádlem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy