REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Moučné noky II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto z mouky, vajec, másla, prášku do pečiva, mléka, vytvarujeme noky a vaříme v osolené vodě.


Ingredience:
500 ghrubé mouky
50 gmásla
250 mlmléka
2 ksvajec
1/2 lžičkyprášku do pečiva
sůl

Postup:

1. Změklé máslo utřeme s rozklepnutými vejci, špetkou soli, postupně přidáváme mouku smíchanou s pečivovým práškem, přiléváme mléko a vše dobře vypracujeme v řidší těsto (než je na knedlíky)
2. Lžící namočenou ve vodě vykrajujeme noky, vkládáme je do vroucí osolené vody a vaříme na mírném plameni asi 8 minut
3. Uvařené noky vyjmeme z vody.

Doporučení:

– Podáváme k masu a omáčkám.

Poznámka:

– Noky vaříme v dostatečném množství vody, aby mohly volně plavat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy