REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mrkvové knedlíky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto z kvásku, polohrubé mouky, soli a částečně předvařené mrkve.


Ingredience:
500 gpolohrubé mouky
200 gmrkve
20 gdroždí
0,3 lmléka
špetku cukru
sůl

Postup:

1. Do mísy nalijeme vlažné mléko, špetku cukru, rozdrobíme droždí a necháme v teple vykynout kvásek
2. Vmícháme sůl, postupně přidáváme polohrubou mouku a zpracováváme těsto tak dlouho, dokud se nám nepřestane lepit na mísu
3. Zamícháme do něho očištěnou, na kostičky nakrájenou, částečně uvařenou mrkev (poloměkkou)
4. Na pomoučeném válu ho rozdělíme na 4 díly, vytvarujeme do tvaru šišek a necháme ještě 20 minut zakryté utěrkou vykynout
5. Šišky dáme vařit do vroucí osolené vody a na mírném plameni vaříme 20 minut
6. Během varu knedlíky obracíme, aby se uvařily stejnoměrně
7. Uvařené knedlíky vyjmeme z vody, propíchneme na několika místech vidličkou, aby vyprchala pára a nesrazily se
8. Ještě horké je nakrájíme nití na plátky.

Doporučení:

Podáváme jako přílohu k pečenému masu.

Poznámka:

Pokud knedlíky hned nepodáváme, nahříváme je v páře. Knedlíky vaříme v dostatečném množství vody, aby mohly volně vyplavat navrch.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy