REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vařené

Cuketové knedlíky přílohové

Přílohové knedlíky uvařené z těsta vyrobeného smícháním dužiny z cukety, hrubé mouky, kostiček rohlíků a vajec.

Cuketové noky

Tyto noky podáváme jako přílohu k omáčce, zelí, nebo samostatně s vyškvařenou slaninkou, osmaženou cibulkou a třeba zeleninovým salátem.

Domácí kynutý houskový knedlík

Ve vodě uvařené šišky z nakynutého těsta, po mírném vychladnutí servírované nakrájené nití na přiměřeně silná knedlíky.

Domácí moučné noky

Noky připravené z polohrubé mouky, mléka, vajíček, oleje a špetky soli, uvařené v mírně osolené vodě, skvělé jako příloha k různě upraveným masům a omáčkám.

Domácí noky

Skvělá a jednoduchá příloha ke gulášům, omáčkám a jiným masitým pokrmům.

Domácí petrželkový knedlík

Kynuté knedlíky se sekanou petrželkovou natí a nakrájenými rohlíky. Vytvarované do dvou šišek a uvařené ve vodě.

Domácí přílohové noky

Výborné moučné noky se špetkou muškátového oříšku. Pokud nemusíte kynuté knedlíky, vyzkoušejte noky třeba ke slepici na paprice a dalším omáčkám.

Falešné gnocchi

Z balíčku bramborového těsta v prášku a polohrubé mouky připravené malé nočky.

Halušky po maďarsku

Těsto z vejce, hrubé mouky a vody

Houskové knedlíky II.

Knedlíky neodmyslitelně patří k české kuchyni. Zde je jeden z receptů, který opravdu funguje a zvládne ho i šikovný začátečník.

Houskové knedlíky kypřené droždím

Ve vodě uvařené kynuté přílohové knedlíky kypřené droždím.

Houskový knedlík kypřený práškem

Ve vodě uvařené přílohové knedlíky kypřené práškem do pečiva.

Houskový knedlík v hrnku

Vypracované těsto z hrubé mouky, žloutku, bílku, soli, mléka, vařené v hrníčcích.

Hrníčkové houskovo-bramborové knedlíky

Houskové nebo bramborové knedlíky zná každý, ale co tak si uvařit knedlíky houskovo-bramborové? Jsou výtečné a díky receptu na hrnky ani není tak složité je uvařit. Snad jen začátečníci by mohli mít problém se sněhem z bílků.

Hrníčkové knedlíky

Další z kuchařských inspirací Ládi Hrušky. Dnes recept na přílohové knedlíky uvařené v hrncích ve vodní lázni.

Hrnkové knedlíky 3x jinak

Recepty na knedlíky připravené v hrncích jsou velmi oblíbené, tak zde máte trojitý nášup inspirace od paní Kořínkové.

Hrnkový knedlík

V hrncích naplněné těsto na knedlíky, uvařené ve vodní lázni.

Hříbkové noky

Přílohové noky připravené z upečených brambor, žloutků, mouky, hříbků a žloutků.

Chlupáče z cukety

Chlupáče, jinak také nazývané bosáky či drbáky, se běžně připravují z brambor. Tento recept je na zdravější variantu chlupáčů z cukety.

Jemné noky

Těsto z másla, mouky, vajec, mléka a prášku do pečiva připravené noky uvařené v osolené vodě.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy