REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houskový knedlík v hrnku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vypracované těsto z hrubé mouky, žloutku, bílku, soli, mléka, vařené v hrníčcích.


Ingredience:
250 ghrubé mouky
1/4 lmléka
1 ksrohlíku
1 ksvejce
sůl
sádlo na vymazání

Postup:

1. Do mísy nalijeme studené mléko, žloutek z rozklepnutého vejce, sůl, rohlík nakrájený na menší kostičky, hrubou mouku a vše dobře promícháme
2. Pak vmícháme opatrně ušlehaný sníh z bílku
3. Čtvrtlitrové hrnky vymažeme sádlem, vysypeme moukou a připravené těsto dáme do hrnků (3-4 hrnky)
4. Hrnky vložíme do hrnce, nalijeme studenou vodu, aby sahala do 1/
4 hrnku a od bodu varu vody vaříme 30 minut
5. Knedlíky vyklopíme a nakrájíme na plátky.

Doporučení:

Podáváme k pečenému masu, ke guláši nebo k omáčkámHouskové knedlíky budou kypřejší, když část mléka nahradíme minerálkou.

Poznámka:

Knedlíky připravujeme vždy z hrubé mouky (z hladké se rozvaří a jsou oslizlé)Rohlíky používáme z předešlého dne (ze starších jsou knedlíky méně vláčné a chutné).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy