REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hrníčkové houskovo-bramborové knedlíky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Houskové nebo bramborové knedlíky zná každý, ale co tak si uvařit knedlíky houskovo-bramborové? Jsou výtečné a díky receptu na hrnky ani není tak složité je uvařit. Snad jen začátečníci by mohli mít problém se sněhem z bílků.


Ingredience:
1 hrnekpolohrubé mouky
1 hrnekmléka
2 ksrohlíky
2 ksvejce
1 ksvelké brambory
1 hrstnadrobno nakrájené čerstvé zelené petrželky
1/2 lžičkysoli
4 hrnky na přípravu a vodní lázeň, olej na vymazání hrnků

Postup:

1. Do těsta potřebujeme vaječné žloutky, polohrubou mouku a mléko, na jemno nastrouháme syrovou bramboru a přidáme ji do směsi, nakonec vše ochutíme solí, důkladně promícháme
2. Připravené rohlíky pokrájíme na malé kostičky a čerstvou petržel nadrobno, vše přidáme do těsta
3. Z vaječných bílků si ušleháme sníh, který taktéž vmícháme do těsta
4. Hrnky (4 kusy), ve kterých budeme připravovat knedlíky, vymažeme slunečnicovým olejem, poté je naplníme zhruba do tří čtvrtin těstem
5. Hrnky umístíme do hrnce s vodou (je třeba, aby se hladina vody dotýkala spodní části ucha), necháme půl hodiny vařit (voda musí mírně bublat), poté hrnec stáhneme z plotny a hrnky vyjmeme z vody
6. Knedlíky necháme pár minut odstát a pak je vyklopíme a nakrájíme na kolečka.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Šárka Ledová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy