Další z kuchařských inspirací Ládi Hrušky. Dnes recept na přílohové knedlíky uvařené ve čtvrtlitrových hrncích a to ve vodní lázni.
Ingredience:
1 hrnek | hrubé mouky |
1 hrnek | mléka |
1 lžička | soli |
2 ks | vejce |
2 ks | rohlíky |
4 ks | čtvrtlitrové hrnky |
sádlo na vymazání hrnků | |
bylinky (petrželka, pažitka) | |
vodní lázeň (hrnec s vodou a poklicí) |
Postup:
- Vejce opatrně rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků, bílky si necháme stranou, ke žloutkům přisypeme hrnek hrubé mouky a přidáme hrnek mléka, osolíme lžičkou soli, dobře promícháme (těsto bude řidší).
- Na malé kostičky nakrájíme 2 ks rohlíky, které pak přidáme do těsta, doplníme o nasekané bylinky.
- Z bílků vyšleháme sníh, který rovněž opatrně přimícháme do těsta.
- 4 hrnky na knedlíky vymažeme sádlem, rozdělíme do nich těsto asi do 3/4 jejich výšky.
- Hrnky vložíme do hrnce s vodou (hladina by měla sahat po spodní část ucha), vaříme zaklopené poklicí přesně 33 minut, poté sundáme ze zdroje tepla a vyndáme z vody.
- Necháme chvíli stát, pak je vyklopíme a můžeme servírovat.
Další recepty Ládi Hrušky najdete zde: Recepty Ládi Hrušky z TV Nova rozvířily internetový svět gastronomie v Česku!.