REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hrníčkové knedlíky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další z kuchařských inspirací Ládi Hrušky. Dnes recept na přílohové knedlíky uvařené v hrncích ve vodní lázni.


Ingredience:
1 hrnekhrubé mouky
1 hrnekmléka
1 lžičkasoli
2 ksvejce
2 ksrohlíky
sádlo na vymazání hrnků
bylinky (petrželka, pažitka)
vodní lázeň (hrnec s vodou a poklicí)

Postup:

1. Vejce opatrně rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků, bílky si necháme stranou, ke žloutkům přisypeme hrnek hrubé mouky a přidáme hrnek mléka, osolíme lžičkou soli, dobře promícháme (těsto bude řidší) 2. Na malé kostičky nakrájíme 2 ks rohlíky, které pak přidáme do těsta, doplníme o nasekané bylinky
3. Z bílků vyšleháme sníh, který rovněž opatrně přimícháme do těsta
4. 4 hrnky na knedlíky vymažeme sádlem, rozdělíme do nich těsto asi do 3/
4 jejich výšky
5. Hrnky vložíme do hrnce s vodou (hladina by měla sahat po spodní část ucha), vaříme zaklopené poklicí přesně 33 minut, poté sundáme ze zdroje tepla a vyndáme z vody
6. Necháme chvíli stát, pak je vyklopíme a můžeme servírovat.

Poznámka:

Další recepty Ládi Hrušky najdete zde: Recepty Ládi Hrušky z TV Nova rozvířily internetový svět gastronomie v Česku!.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy