REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hrnkové knedlíky 3x jinak

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recepty na knedlíky připravené v hrncích jsou velmi oblíbené, tak zde máte trojitý nášup inspirace od paní Kořínkové.


Ingredience:
Na 1 variantu:
1 hrnekhrubé mouky + 1 lžíce navíc
1 hrnekmléka nebo smetany na vaření
3 lžícerozpuštěného másla
4 ksplátky tmavého celozrnného chleba nakrájeného na drobné kostičky
3 ksmikrotenové sáčky
3 kshrnky o objemu 200 ml
1 ksvejce
špetka soli
Na 2 variantu:
1 hrnekhrubé mouky + 1 lžíce navíc
1 hrnekmléka nebo smetany na vaření
1,5 hrnkusmaženého hrášku
3 lžícerozpuštěného másla
3 ksmikrotenové sáčky
3 kshrnky o objemu 200 ml
1 ksvejce
špetka soli
Na 3 variantu:
1 hrnekhrubé mouky
1 hrnekmléka nebo smetany na vaření
2 lžícenasekaných zelených bylinek
3 ksmikrotenové sáčky
3 kshrnky o objemu 200 ml
1,5 ksrohlíku (housky) nakrájené na drobné kostičky a osmažené na 3 lžících másla
1 ksvejce
špetka soli

Postup:

1. Do širšího, hlubšího hrnce dáme vařit vodu
2. Hrnky, ve kterých budeme vařit knedlíky, vyložíme mikrotenovými sáčky
3. V hlubší misce v mléce nebo smetaně vidličkou rozšleháme celé vejce, sůl a máslo
4. Vařečkou vmícháme mouku, přidáme nakrájený chleba (smažený hrášek, nebo bílé osmažené pečivo), bylinky a všechno vařečkou znovu zlehka promícháme
5. Hrnky vyložené mikrotenovým sáčkem naplníme do tří čtvrtin těstem a opatrně vložíme do hrnce s vařící vodou, voda v hrnci by měla dosahovat jen do tří čtvrtin naplněných hrnků, přes hrnec dáme utěrku, která bude během varu zachytávat srážející se páru a nebude kapat do knedlíků a hrnec přiklopíme poklicí
6. Vaříme 30-35 minut, poté do knedlíků píchneme špejlí a pokud se těsto nelepí, knedlíky jsou hotové
7. Hrnky vytáhneme z hrnce, knedlíky i se sáčkem vyjmeme z hrníčků a nakrájíme.

Doporučení:

Pokud víme, že všechny knedlíky ihned nespotřebujeme, necháme v sáčku vystydnout, poté sáček utáhneme a dáme do lednice k pozdějšímu upotřebení. Nasekané bylinky se dají použít ve všech třech verzích. Množství si každý může přizpůsobit podle sebe. Pokud vynecháme máslo, nedáváme navíc ani tu 1 lžíci mouky.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Drahomíra Kořínková

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

22 nejlepších receptů z dýně

Nejlepší recepty z dýně najdete v naší kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Anglicky se dýně řekne „pumpkin“. Severoameričtí Indiáni, kteří tykve velmi dobře znali, je nazývali „askutasquash“, což znamená „jíst rovnou bez vaření“. Z Ameriky tykve skutečně pocházejí a předpokládá se, že byly pěstovány již před pěti až deseti tisíci lety. Ale dost historie o dýních! Otevřete si článek a inspirujte se těmi nejlepšími recepty s dýní, které najdete u nás na webu ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

3 jednoduché kávové drinky, jež oslní i v domácích podmínkách

Vytvořte si chvilku pro sebe a umíchejte si jeden z nenáročných kávových nápojů, jež vás přenese zpátky do letních dnů anebo zahřeje v průběhu těch zimních.

číst dále ...

Polévky vévodí podzimnímu menu, připravte si je z těch nejlepších surovin

Přišel podzim a s tím, jak stromy shazují listí, my oblékáme čím dál více vrstev. S měnícím se počasím se většinou proměňují i naše chutě. Spíš než osvěžující salát nás lákají vydatnější pokrmy a především něco, co nás pořádně zahřeje. Po návratu z krásné odpolední procházky, při které se ale podzimní sychravé počasí projevilo ve své plné síle, není nic příjemnějšího než talíř plný horké polévky. Surovin na ni je v tomto období dostatek, stačí jen vybrat ty nejlepší a jednoduše z nich vykouzlit ty nejlahodnější podzimní pochoutky.

číst dále ...

Slavte chutně a bez výčitek

Připravte pro své nejbližší nezapomenutelné vánoční či silvestrovské pohoštění s výjimečně kvalitními tatarkami a majonézou Spak Master. Důraz je bez kompromisů kladen na tu nejvyšší kvalitu. Tato kolekce chlazených výrobků je přirozeně bez antioxidantů, škrobu, barviv a přidaných aromat. To se dotýká i vajec, která pocházejí z volných chovů. Využijte opravdu poctivých surovin pro přípravu vašich receptů.

číst dále ...

Ovoce v podzimních měsících? Stačí sáhnout do sáčku

Chutná a voní jako čerstvé, ale je lehčí, křupavější a při kontaktu s vodou, mlékem či jogurtem vypadá téměř jako právě utržené. Řeč je o lyofilizovaném ovoci, které stále častěji nahrazuje klasické sušené ovoce, jak jej známe. Věděli jste, že při tradičním sušení se rozpadají vitamíny A a C? Při lyofilizaci naopak zůstávají tyto látky, nezbytné k udržení tělesného zdraví, zachovány. Vsaďte s nástupem sychravých dní na sáček mrazem sušeného ovoce, ze kterého můžete mlsat jen tak nebo z něj přisypávat do snídaňových misek.

číst dále ...

Vychutnejte si podzim na vlně dýňových zákusků

Podzim je pro přírodu obdobím, kdy se před dlouhou zimou připravuje k odpočinku Ponuré počasí, pro které je typická těžká mlha zahalující zbarvené stromy, projasní dýně, královny podzimu, které se v tento čas sklízí. Barevné tykve rozzáří kuchyni a skvěle poslouží i jako dekorace domova. Dýně si ale zaslouží více pozornosti než jen skrze populární americký svátek Halloween.

číst dále ...

Slupky od ovoce i papírové utěrky. Podívejte se, co všechno patří do kompostu

Nejen péče o zahradu, ale také práce v kuchyni s sebou přináší množství odpadu, kterého se ale lehce zbavíte tím, že ho pomocí kompostování přeměníte na kvalitní hnojivo. Není to žádná věda, většinu práce za vás totiž odvede příroda. Jen si musíte dát pozor, jaký odpad do kompostu dáváte a který tam naopak nepatří.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy