REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hrnkové knedlíky 3x jinak

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recepty na knedlíky připravené v hrncích jsou velmi oblíbené, tak zde máte trojitý nášup inspirace od paní Kořínkové.


Ingredience:
Na 1 variantu:
1 hrnekhrubé mouky + 1 lžíce navíc
1 hrnekmléka nebo smetany na vaření
3 lžícerozpuštěného másla
4 ksplátky tmavého celozrnného chleba nakrájeného na drobné kostičky
3 ksmikrotenové sáčky
3 kshrnky o objemu 200 ml
1 ksvejce
špetka soli
Na 2 variantu:
1 hrnekhrubé mouky + 1 lžíce navíc
1 hrnekmléka nebo smetany na vaření
1,5 hrnkusmaženého hrášku
3 lžícerozpuštěného másla
3 ksmikrotenové sáčky
3 kshrnky o objemu 200 ml
1 ksvejce
špetka soli
Na 3 variantu:
1 hrnekhrubé mouky
1 hrnekmléka nebo smetany na vaření
2 lžícenasekaných zelených bylinek
3 ksmikrotenové sáčky
3 kshrnky o objemu 200 ml
1,5 ksrohlíku (housky) nakrájené na drobné kostičky a osmažené na 3 lžících másla
1 ksvejce
špetka soli

Postup:

1. Do širšího, hlubšího hrnce dáme vařit vodu
2. Hrnky, ve kterých budeme vařit knedlíky, vyložíme mikrotenovými sáčky
3. V hlubší misce v mléce nebo smetaně vidličkou rozšleháme celé vejce, sůl a máslo
4. Vařečkou vmícháme mouku, přidáme nakrájený chleba (smažený hrášek, nebo bílé osmažené pečivo), bylinky a všechno vařečkou znovu zlehka promícháme
5. Hrnky vyložené mikrotenovým sáčkem naplníme do tří čtvrtin těstem a opatrně vložíme do hrnce s vařící vodou, voda v hrnci by měla dosahovat jen do tří čtvrtin naplněných hrnků, přes hrnec dáme utěrku, která bude během varu zachytávat srážející se páru a nebude kapat do knedlíků a hrnec přiklopíme poklicí
6. Vaříme 30-35 minut, poté do knedlíků píchneme špejlí a pokud se těsto nelepí, knedlíky jsou hotové
7. Hrnky vytáhneme z hrnce, knedlíky i se sáčkem vyjmeme z hrníčků a nakrájíme.

Doporučení:

Pokud víme, že všechny knedlíky ihned nespotřebujeme, necháme v sáčku vystydnout, poté sáček utáhneme a dáme do lednice k pozdějšímu upotřebení. Nasekané bylinky se dají použít ve všech třech verzích. Množství si každý může přizpůsobit podle sebe. Pokud vynecháme máslo, nedáváme navíc ani tu 1 lžíci mouky.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Drahomíra Kořínková

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Chřestová sezóna je tu! Inspirujte se našim výběrem 14 nejlepších receptů z chřestu

Nejlepší osvědčené recepty na přípravu chřestu na jednom místě. Vyzkoušejte zapékaný, grilovaný nebo vařený chřest. Ovšem chřest můžete také zamrazit nebo naložit, sterilovat a využít pak v kuchyni po celý rok!

číst dále ...

Zajímavé recepty a tipy z krůtího masa

Když se řekne „grilování“, téměř všichni si okamžitě vybaví kuřecí prsa nebo marinovanou vepřovou krkovici. Krůtí maso je bohužel trochu upozaděné. A to je veliká škoda. Právě tento druh drůbežího masa je pro grilování skutečně výbornou volbou. Krůtí maso nabízí nepřeberné množství úpravy na grilu.

číst dále ...

Jak na domácí přípravu kávy

Milovníci dobré kávy nejsou odkázáni jenom na návštěvu kavárny. Dobrou kávu si můžete připravit dokonce i doma. Stačí si vybrat dobrý kávovar. Jak zvolit ten správný? Na samém počátku je vhodné si položit některé základní otázky. Zejména si tak promyslete, jak často budete svůj kávovar využívat….

číst dále ...

Kozí jogurty Bon Lait: Poznejte tu pravou chuť Francie

Ne nadarmo jsou výrobky z kozího mléka považovány za jedny z nejlepších a nejzdravějších. Není divu, kozí mléko totiž působí pozitivně nejen na nervovou soustavu, ale i na imunitní systém, pokožku a celý trávící trakt. Má se za to, že kozí mléko dokonce funguje jako prevence nádorových onemocnění.

číst dále ...

Mladé maso překvapí a zpestří jarní menu

Chystáte se se sílícím sluncem pustit do vaší kuchyně i nové recepty? Pokud ano, máme pro vás tip. Upečte si kromě tradičního jarního kuřátka i pečínku z mladého masa. Jeho sezóna začíná začátkem května a ekofarmy tak nabídnou bohatý výběr čerstvého jehněčího, kůzlečího nebo telecího masa. Ale pamatujte, to, co udělá v jarní kuchyni z obyčejného obědu výjimečný zážitek, není speciální recept, ale kvalitní potraviny pocházející z produkce ekologického zemědělství.

číst dále ...

Překvapte maminku vlastnoručně vyrobenou dobrotou

Druhá květnová neděle bude tradičně patřit všem maminkám. Chcete-li tu svou opravdu potěšit, zapomeňte letos na kupované dárky a obdarujte ji lahůdkou vlastní výroby. Inspiraci najdete v receptech od České veganské společnosti, díky kterým budete na Den matek myslet navíc také na matičku Zemi. Ať už vsadíte na lívance do postele, veganský tvarohový dort či svěží jahodový koláč, určitě si společně skvěle pochutnáte.

číst dále ...

Ta nejlepší zmrzlina je domácí

Teplé dny se blíží a my pomalu odlehčujeme nejen šatník, ale i jídelníček. Pokud máte chuť na něco sladkého a přitom osvěžujícího, vyzkoušejte domácí zmrzlinu. Receptů už existuje nespočet a pokud si troufáte i na vlastní experimentovaní, kreativitě se meze nekladou. V pohodlí a bezpečí domova vám tím správným „sparring partnerem“ bude výrobník zmrzliny The Smart Scoop BCI600 od prémiové značky Sage.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy