REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí noky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skvělá a jednoduchá příloha ke gulášům, omáčkám a jiným masitým pokrmům.


Ingredience:
450 gpolohrubé mouky
2 ksvejce
2 lžícemléka
1 lžíceoleje
máslo
sůl

Postup:

1. Důkladně rozmícháme mouku, vejce, mléko, olej, sůl na měkké vláčné těsto
2. Z těsta uděláme váleček a lžičkou vykrajujeme nočky, která házíme do vroucí osolené vody
3. Vaříme 5 minut, až noky plavou na hladině
4. Hotové noky slijeme přes sítko, propláchneme, přidáme lžičku másla, aby se nelepily a podáváme jako přílohu.

Doporučení:

Nočky můžete vyrobit z polohrubé i hrubé mouky …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy