REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí petrželkový knedlík

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kynuté knedlíky se sekanou petrželkovou natí a nakrájenými rohlíky. Vytvarované do dvou šišek a uvařené ve vodě.


Ingredience:
400 ghrubé mouky + na podsyp
20 gkvasnic
250 -300 mlmléka
2 hrstkynajemno posekané petrž
2 ksrohlíků
1 ksvejce
špetka cukru
sůl

Postup:

1. Knedlíky si připravíme tak, že prosejeme hrubou mouku, vytvoříme v ní „důlek“, do něhož rozdrobíme droždí smíchané s cukrem
2. Zalijeme trochou vlažného a mléka, necháme vzejít kvásek
3. Pak přidáme ostatní ingredience včetně petrželky a vytvoříme nepříliš husté těsto
4. Poté přidáme nakrájené rohlíky a propracujeme
5. Po vykynutí vytvoříme dvě šišky knedlíků, které necháme 20 minut odpočinout
6. Vaříme z každé strany asi deset v osolené vodě.

Doporučení:

Množství mléka je orientační, každá mouka saje jinak.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor a fotografie i textu: Tomáš Mika.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy