REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí přílohové noky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Výborné moučné noky se špetkou muškátového oříšku. Pokud nemuste kynuté knedlíky, vyzkoušejte noky třeba ke slepici na paprice a dalším omáčkám.


Ingredience:
200 gpolohubé mouky
200 ghladké mouky
250 mlmléka
3 ksvajec
2 lžičkysoli (+ sůl do vody)
muškátový oříšek

Postup:

1. Obě mouky, vejce, sůl, a špetku strouhaného muškátového oříšku vymícháme do hladké polotuhé hmoty
2. Mléko – množství je orientační, přidáváme postupně (těsto nesmí být příliš tuhé, aby nám šlo lehce přes haluškovač, ale ani ne řídké jako na palačinky)
3. Ve vhodné nádobě uvedeme k varu dostatečné množství vody, do které dáme 2 lžičky soli
4. Přes haluškovač těsto propasírujeme do vody a vaříme 5 minut
5. Pak scedíme a podáváme společně s omáčkou a masem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy