REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cuketové knedlíky přílohové

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Přílohové knedlíky uvařené z těsta vyrobeného smícháním dužiny z cukety, hrubé mouky, kostiček rohlíků a vajec.


Ingredience:
250 gnastrouhané dužiny oloupané cukety
250 ghrubé mouky + mouka na pomoučení pracovní plochy
5 ksden starých rohlíků
2 ksvejce
mírně osolené voda na uvaření knedlíků
sůl

Postup:

1. Omytou cuketu oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle, dužinu necháme vypotit (mírně osolíme a necháme stát 30 minut), vodu slijeme
2. K vypocené dužině přidáme vejce a na kostičky nakrájené rohlíky, důkladně promícháme, opět mírně osolíme
3. Na silně pomoučněné pracovní ploše vytvarujeme z hmoty knedlíkové šišky, ty vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme tak 20 minut
4. Knedlíky opatrně vytáhneme z vody a okapané nakrájíme na plátky nití, nebo mokrým, do studené vody máčeným, zoubkovaným nožem.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy