REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cuketové halušky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Obměna klasické přílohy klasických halušek z mouky nebo brambor, v tomto případ je základní surovinou dužina cukety.


Ingredience:
1 ksvětší cukety
1 ksvejce
6-8 vrchovatých lžicpolohrubá mouka (nebo dle potřeby)
sůl
mírně osolená voda na zaváření halušek

Postup:
  1. Pod studenou vodou opláchnutou cuketu rozkrojíme, dužinu vydlabeme, zbytek oloupeme a nastrouháme na jemno
  2. K cuketě přidáme vajíčko, zamícháme, pak postupně přidáváme mouku, mícháme, mouku přisypáváme tak dlouho, až vznikne mírně husté těstíčko
  3. Halušky zaváříme v mírně osolené vodě nejlépe pomocí haluškovače, až vyplavou, jsou hotové, pak je vybereme sítkem
  4. Pokud je podáváme ihned, necháme je jen tak, ovšem potřebujeme-li je servírovat později, uvařené halušky plopláchneme studenou vodou, okapané jemně omastíme olejem a nakonec je ještě promícháme.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy