Obměna klasické přílohy klasických halušek z mouky nebo brambor, v tomto případ je základní surovinou dužina cukety.
Ingredience:
1 ks | větší cukety |
1 ks | vejce |
6-8 vrchovatých lžic | polohrubá mouka (nebo dle potřeby) |
sůl | |
mírně osolená voda na zaváření halušek |
Postup:
- Pod studenou vodou opláchnutou cuketu rozkrojíme, dužinu vydlabeme, zbytek oloupeme a nastrouháme na jemno
- K cuketě přidáme vajíčko, zamícháme, pak postupně přidáváme mouku, mícháme, mouku přisypáváme tak dlouho, až vznikne mírně husté těstíčko
- Halušky zaváříme v mírně osolené vodě nejlépe pomocí haluškovače, až vyplavou, jsou hotové, pak je vybereme sítkem
- Pokud je podáváme ihned, necháme je jen tak, ovšem potřebujeme-li je servírovat později, uvařené halušky plopláchneme studenou vodou, okapané jemně omastíme olejem a nakonec je ještě promícháme.
Foto: Naďa Indruchová