REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí kynutý houskový knedlík

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve vodě uvařené šišky z nakynutého těsta, po mírném vychladnutí servírované nakrájené nití na přiměřeně silná knedlíky.


Ingredience:
1 necelý hrnekhrubé mouky (400 g)
1 ksrohlíku
1 ksvejce
1 hrnekvlažného mléka
1/2 kskostky kvasnic
1 lžičkacukru
1 lžičkasoli
mírně osolená voda na uvaření knedlíků

Postup:

1. Odebereme trochu vlažného mléka do kterého zamícháme cukr a rozdrobíme droždí, necháme vzejít kvásek
2. Rohlík nakrájíme na malé kostičky, v míse je přelijeme zbytkem mléka ve kterém rozšleháme vejce, kostičky necháme nasáknout
3. K rohlíkům přidáme mouku, sůl, kvásek a vypracujeme těsto, to necháme vykynout nejlépe pod čistou hadrovou utěrkou, musí zdvojnásobit svůj objem
4. Z vykynutého těsta uděláme tři menší nohavice, nebo dvě větší nohavice, necháme ještě 15-20 minut kynout pod utěrkou
5. Knedlíky vložíme do mírně osolené vody a z každé strany vaříme cca 10 minut, potom knedlíky vytáhneme a okapané ne několika místech propíchneme vidličkou, aby z nich vyšla pára.

Doporučení:

Knedlíky krájíme nejlépe nití.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy