Přílohový karlovarský knedlík podle Zdeňka Pohlreicha.
Ingredience:
800 g | bílého pečiva |
300 g | hrubé mouky |
30 g | zelené petrželové natě |
0,5 l | mléka |
5 ks | vajíček |
sůl | |
muškátový květ | |
potravinářská fólie | |
voda na uvaření knedlíků |
Postup:
1. Bílé pečivo nakrájíme na kostičky a necháme proschnout, takto připravené kostičky navlhčíme mlékem 2. Z vajíček oddělíme opatrně bílky od žloutků, do žloutků přidáme mléko, špetku muškátového květu, sůl, mouku a vytvoříme hladké lité těstíčko, z bílků ušleháme tuhý sníh
3. Do nakrájených kostiček přidáme nasekanou čerstvou petrželku, těstíčko, lehce vše promícháme, na konec opravdu opatrně vmícháme tuhý sníh z ušlehaných bílků
4. Takto připravené těsto tvarujeme pomocí potravinářské folie do tvaru knedlíku, folii na několika místech propíchneme opatrně vidličkou
5. Knedlíky vkládáme do vroucí vody a vaříme zhruba 18-20 min.