REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Karlovarský knedlík III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Přílohový karlovarský knedlík podle Zdeňka Pohlreicha.


Ingredience:
800 gbílého pečiva
300 ghrubé mouky
30 gzelené petrželové natě
0,5 lmléka
5 ksvajíček
sůl
muškátový květ
potravinářská fólie
voda na uvaření knedlíků

Postup:

1. Bílé pečivo nakrájíme na kostičky a necháme proschnout, takto připravené kostičky navlhčíme mlékem 2. Z vajíček oddělíme opatrně bílky od žloutků, do žloutků přidáme mléko, špetku muškátového květu, sůl, mouku a vytvoříme hladké lité těstíčko, z bílků ušleháme tuhý sníh
3. Do nakrájených kostiček přidáme nasekanou čerstvou petrželku, těstíčko, lehce vše promícháme, na konec opravdu opatrně vmícháme tuhý sníh z ušlehaných bílků
4. Takto připravené těsto tvarujeme pomocí potravinářské folie do tvaru knedlíku, folii na několika místech propíchneme opatrně vidličkou
5. Knedlíky vkládáme do vroucí vody a vaříme zhruba 18-20 min.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy