REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Karlovarský knedlík II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Přílohový knedlík, vhodný k mnoha nejen masovým pokrmům.


Ingredience:
350 gveky
80 ghrubé mouky
1-2 ksvajec
5-6 dlmléka
sůl
máslo na ubrousek

Postup:

1. Veku rozkrájíme na plátky, zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci a necháme provlhnout
2. Přidáme mouku a lehce promícháme
3. Těsto vložíme do namočeného, vyždímaného hadrového ubrousku pomaštěného máslem, dobře zabalíme a konce zavážeme
4. Vaříme v osolené vodě asi 20 minut
5. Uvařený knedlík rozbalíme a nakrájíme na plátky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy