REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Knedlík v sáčku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Knedlík z rohlíků, uzeniny, cibule, vajec, mléka a koření, uvařený v mikrotenovém sáčku.


Ingredience:
Pro 2 osoby:
125 mlmléka
100 guzeniny nebo uzeného masa
1 lžícesádla
4 ksrohlíků
2-3 ksvajec (podle velikosti)
2 ksvětší cibule
čerstvá petrželka
mletý paprika
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Oloupané cibule nakrájíme na drobno a osmahneme na rozehřátém sádle
2. Rohlíky i uzeninu nebo uzené maso nakrájíme na kostičky
3. Potom nakrájené rohlíky smícháme s rozklepnutými vejci, uzeninou, mlékem a polovinou osmahnuté cibule, vmícháme mletou papriku i na jemno nasekanou petrželku, podle chuti osolíme, opepříme a necháme 15 minut odpočinout
4. Těsto přendáme do mikrotenového sáčku (knedlík se díky tomu nerozvaří), vytvarujeme knedlík, sáček zamotáme, na obou krajích zavážeme a vaříme ve vroucí vodě 30 minut
5. Poté vyjmeme ze sáčku, nakrájíme na plátky a podáváme se zbylou osmahnutou cibulí a dušeným zelím.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy