REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Oblíbené jednohubky, kanapky, chuťovky, výběr těch nejlepších!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

My Češi jednohubky milujeme. Bez nich by Silvestr, ale ani jiné oslavy snad ani nemohly proběhnout. Ovšem těch možností a nápadů jak naservírovat různé chuťovky je tolik, že rozhodně neuškodí, když vám jich pár z naší databáze webu ReceptyOnline.cz představíme. Zde tedy máte výběr těch nejlepších a nejoblíbenějších receptů na jednohubky, kanapky a další chuťovky vhodné na slavnostní párty.


1.

Ani nevím, kde začít! Tolik možností, jak připravit nějakou tu malou chuťovku k vínu či pivu. Vyzkoušejte například jednohubky s ančovičkami. Právě ančovičky ve studené kuchyni jsou výborné k pikantnímu ochucení jednohubek, chlebíčků, studených předkrmů nebo salátů.

Jednohubky s ančovičkami – RECEPT ZDE!

 

2.

A hned tu máme další možnost, jak vtipně a hlavně chutně obložit kolečka rohlíku. Nakrájejte kolečka bílého pečiva, ta potřete máslem a obložte drceným lososem, nakládanými hříbky, sýrem, cibulí a olivami.

Jednohubky s drceným lososem – RECEPT ZDE!

 

3.

Vyzkoušejte také nějaké kanapky, tedy vlastně takové jednohubky oblíbené ve světě, u kterých základ většinou tvoří nějaký slaný suchar, krekr a pod. Máme tu tip na recept na slané berušky, kanapky ve tvaru berušek jsou velmi dekorativní a zaujmou nejen děti!

Berušky – RECEPT ZDE!

 

4.

Sušené datle máčené ve vodě, vypeckované, naplněné mandlí, zamotané do slaniny a nakonec upečené v troubě. Tak tohle je opravdu velká dobrota! Tyto jednohubky jsou o trochu pracnější, musí se použít trouba, ale výsledek je opravdu úžasný.

Datle upečené zabalené v anglické slanině – RECEPT ZDE!

 

5.

Uzenina s nějakou dobrou pomazánkou a pečivem, to bývá častá volba na ty pravé české jednohubky. Připravte si například jednohubky potřené křenovou pěnou, servírované ozdobené kolečkem salámu a petrželkou.

Jednohubky s křenovou pěnou a salámem – RECEPT ZDE!

 

6.

A další tip tu máme na tmavé rohlíky nakrájené na plátky, obložené kolečky sýrové minirolády, ozdobené snítky petrželky a pažitky. Tyto jednohubky jsou velice dekorativní a také moc a moc dobré.

Jednohubky se sýrovými miniroládkami – RECEPT ZDE!

 

7.

Opečený toustový chléb nakrájený na dvě velikosti, spojený máslem, ozdobený paštikou, kořením a bazalkou. Také jedna z trochu pracnějších variant, ale tyto kanapky rozhodně nezůstanou na vaší párty bez povšimnutí.

Kanapky “Pyramida” – RECEPT ZDE!

 

8.

Kanapky z krekrů potřených smetanovým krémem, zdobené pršutem, třešňovými rajčátky a rukolou. Tak tohle je klasika všech klasik. Inspirujte se a vyzkoušejte tuto variantu oblíbenou v mnoha světových kuchyních.

Kanapky s pršutem a parmazánem – RECEPT ZDE!

 

9.

Chcete-li opravdu oslnit své hosty, přátelé či rodinu, a pečení máte v malíčku, pusťte se do tohoto receptu. Upečte slané košíčky z listového těsta, ty pak naplňte pochoutkovým salátem a ozdobte paprikami, krevetami a bylinkami. Zaručujeme vám, že tyto chuťovky zmiznou z rautového stolu mezi prvními!

Košíčky z listového těsta plněné salátem, zdobené krevetami – RECEPT ZDE!

 

10.

A ještě jednou krevety. Tentokrát opečené na pánvi středně velké oloupané krevety, servírované ve sklenicích jako kanapky spolu s různými omáčkami.

Krevety ve sklenici s cherry rajčátky a pikantní omáčkou – RECEPT ZDE!

 

11.

Na pánvi usmažená volská oka z křepelčích vajíček, servírovaná na toustovém chlebu potřeném máslem, ozdobená snítky bylinek. Další variace na téma: netradiční chuťovka. Už jste někdy ochutnali křepelčí vejce na nějakém pečivu? To musíte rozhodně vyzkoušet!

Křepelčí kanapky – RECEPT ZDE!

 

12.

A máme tu další osvědčený recept například na Silvestrovské nebo narozeninové párty. Kuličky z mletého masa nastaveného toustovým chlebem, vejcem a nivou, dochucené kořením, upečené v troubě do křupava, servírované teplé nebo i studené, jako jednohubky.

Masové párty kuličky s nivou – RECEPT ZDE!

 

13.

Rolky připravené z toastového chleba, pomazánkového másla, uzeného lososa a pažitky. Tohle je typický příklad, jak se za pár minut dá připravit velká dobrota!

Minirolky z toustového chleba – RECEPT ZDE!

 

14.

Dlouhé plátky salátových okurek potřené sýrem cottage a pomazánkovým máslem, doplněné nakládanými kapiemi, zamotané do tvaru rolky, zajištěné párátky, špejlí, nebo jednohubkovými zdobítky. Takové to zdravé mlsání ….

Okurkové rolky – RECEPT ZDE!

 

15.

A už jste vyzkoušeli také sladkou variantu jednohubek? Vyzkoušejte recept například na sladké jednohubky z palačinek potřených marmeládou a případně i ochuceným tvarohem, zamotaných, nakrájených na proužky a nakonec zajištěných párátky, nebo jednohubkovými zdobítky.

Palačinkové jednohubky – RECEPT ZDE!

 

16.

Cherry rajčátka naplněná hermelínovou pěnou, ozdobená olivami, servírovaná jako jednohubky. Další z mnoha variant jednohubek. Cherry rajčátka obecně patří mezi oblíbené suroviny pro nějaké to slané mlsání.

Rajčátka plněná hermelínovou pěnou – RECEPT ZDE!

 

17.

Asi by náš výčet byl neúplný, kdyby mezi tipy na oblíbené jednohubky chyběli nějaké ty sýrové koule. Nastrouhaný sýr Gouda a Niva, oba sýry smíchané s kořením a pažitkou, vytvarované do tvaru koulí, ty servírované napíchané párátky na kolečkách pečiva, obalené v nasekané pažitce.

Sýrové koule obalené pažitkou – RECEPT ZDE!

 

18.

Ovocné jednohubky jsou skvělé na každém rautovém stole. Tyto banánové jednohubky máčené v čokoládě jsou ihned hotové a skvěl chutnají jak dospělým, tak i dětem.

Banánové jednohubky II. – RECEPT ZDE!

 

 

19.

Čerstvé fíky se dnes již dají koupit u nás v obchodech. Jsou z nich také skvělé jednohubky. Zde je recept na jednu z variant, jak podávat čerstvé fíky při různých slavnostních příležitostech.

Fíky s parmskou šunkou (zapečené) – RECEPT ZDE!

 

20.

Pro milovníky ryb tu máme další tip na chutné jednohubky. Stačí malý plátek rohlíku pokladený očkem z kyselé ryby, ozdobený okurkou a kolečkem cibule.

Chuťovky rybí – RECEPT ZDE!

 

Další recepty na jednohubky, kanapky a další chuťovky najdete zde: chuťovky, jednohubky, kanapky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Co můžete očekávat od moderních pečicích trub

Klasickou pečicí troubu není třeba dlouze představovat. Jedná se o jeden ze základních kuchyňských spotřebičů, který má doma téměř každý. Umožňuje nám nejen přípravu běžných pokrmů, ale pomůže nám také s vytvořením příjemné domácí atmosféry. Však si to jen představte, vůně nedělní svíčkové, štrúdlu nebo třeba vánočního cukroví. Kdo by to nemiloval.

číst dále ...

Soutěž Svačina roku Rio Mare má rekordní účast a mediálního partnera

Soutěž Svačina roku Rio Mare vstupuje do 7. ročníku s rekordní účastí škol i studentů. I letos mladí kuchaři soutěží o ceny v hodnotě 45 000 Kč. Novinkou soutěže je rozšíření hlavních surovin o Rio Mare makrely a sardinky. Soutěž pořádá výhradní distributor značky Rio Mare na českém trhu společnost Bolton Czechia. Mediálním partnerem soutěže jsou regionální noviny Deník.

číst dále ...

U Galerie Vaňkovka se uskuteční Food Truck Festival. Gastronomický zážitek připraví 21 dodávek a 12metrový vagón

Na další várku dobrot se mohou od 11. do 13. října těšit návštěvníci Food Truck Festivalu, který se odehraje v prostorách vedle Galerie Vaňkovka. Na pultech občerstvovacích dodávek nebudou chybět například populární burgery s vyladěnými recepturami, roast beefy, kachní paličky, mexické tacos, ale i méně tradiční jídla jako kanadské hranolky poutine či čínské knedlíčky Dim Sum. Část výtěžku z prodeje občerstvení poputuje na konto Nadace Emil podporující mladé hendikepované sportovce.

číst dále ...

Péct, milovat, žít – autobiografická kniha cukráře Josefa Maršálka

A máme tu tip na autobiografickou knihu cukráře Josefa Maršálka s názvem Péct, milovat, žít. Tato tři slova Josefa dokonale vystihují! Kniha vypráví o jeho cestě za cukrařinou. Je plná jeho rodiny, přátel, barevných fotografií a najdete tam i oblíbené recepty.

číst dále ...

Zdravá hravá snídaně pro malé i velké

Snídaně je základ dne. Říkají to babičky, maminky i odborníci. První ranní pokrm nás nastartuje, dodá nám energii a často určí i náladu, která nás bude provázet po zbytek dne. Nezapomínejte proto snídat a dopřejte si na to dostatek času. A to naučte i své děti.

číst dále ...

Proč nejíme luštěniny?

Všichni víme, že jsou luštěniny zdravé, plné vlákniny a bílkovin a v neposlední řadě také vitamínů a minerálů. Přitom jsou chutné a u mnoha národů obhajují dokonce první příčky mezi konzumovanými potravinami. Co tedy způsobuje naši nechuť ke konzumaci této jinde oblíbené součásti jídelníčku?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy