REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jednohubky s ančovičkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ančovičky ve studené kuchyni jsou výborné k pikantnímu ochucení jednohubek, chlebíčků, studených předkrmů nebo salátů.


Ingredience:
100 gančoviček s kapary
6 ksrohlíků
ředkvičky
máslo
pórek

Postup:

1. Rohlíky nakrájíme na kolečka
2. Namažeme je máslem
3. Poklademe kolečky pórku, plátky ředkviček a ančovičkou s kapary
4. Propíchneme párátkem a podáváme jako chuťovku k pivu nebo vínu.

Doporučení:

Ančovičky jsou řezy ze sardelí (sardel obecná – Engraulis encrasicolus), které v kuchyni se používají jako očka naložená v olivovém oleji jako řezy, nebo očka s kapary.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy