REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

s rybou, dary moře

Cuketové jednohubky II.

Studené cuketové jednohubky jsou perfektní předkrm před dokonalým menu či jednohubka, se kterou oslníte na kdejaké party i ty nejmlsnější jazýčky.

Grahamové jednohubky obložené uzeným lososem a bylinkami

Z grahamového toustového chleba vykrájená kolečka, potřená máslem, posypaná nasekanými bylinkami, obložená kousky uzeného lososa.

Chuťovky na eidamu s lososem

Kostky eidamu obložené proužky uzeného lososa stočené do kornoutku, zajištěné párátky, podávané jako jednohubky.

Chuťovky rybí

Malý plátek rohlíku s očkem z kyselé ryby, ozdobený okurkou a kolečkem cibule.

Chuťovky s uzeným lososem a vejci

Bílý chléb vykrojený do koleček, namazaný máslem a pokrytý plátky uzeného lososa a vejci.

Chuťovky se sardelovými očky

Plátky rohlíků potřené ochucenou majonézou, zdobené sardelovými očky.

Jednohubky s ančovičkami

Ančovičky ve studené kuchyni jsou výborné k pikantnímu ochucení jednohubek, chlebíčků, studených předkrmů nebo salátů.

Jednohubky s drceným lososem

Jedna z variant na chutné jednohubky z koleček bílého pečiva potřených máslem a obložených drceným lososem, nakládanými hříbky, sýrem, cibulí a olivami.

Jednohubky s guacamole a lososem

Jendohubky ozdobené tradiční mexickou omáčkou vyrobenou doma, kousky lososa a zakysanou smetanou.

Jednohubky s krevetami

Plátky bagety potřené tvarohovou pomazánkou, ozdobené pažitkou a krevetami.

Jednohubky se sardelkami a cibulí

Tak tohle jsou mé nejoblíbenější silvestrovské jednohubky. Jde o kolečka rohlíků namazané máslem, obložené kolečkem cibule a kouskem sardelky.

Jednohubky z rohlíku, ančoviček s kapary a cibule

Jednohubky s ančovičkou se hodí jak k pivu, tak k vínu, ale také k bublinkám či různým míchaným nápojům. Jde o klasické jednohubky se slanou rybkou, v oleji naloženými kousky sardelí obecných, uprostřed každé je vložená kapar. Máslo jednohubkám dodá jemnost, cibule pak šmrnc a další chuťový rozměr.

Kanapky s lososovou pomazánkou

Kostičky toustového chleba ozdobené lososovou pomazánkou, okurkou, olivou a bylinkami.

Kanapky s lososovým tatarákem

Kousky tmavého chleba potřené ochuceným máslem, ozdobené tatarákem z lososa, cibulí a okurkou.

Kanapky s paté z růžového lososa, s pomerančem, cibulkou a koprem

Opečené plátky bagety doplněné o směs dužiny a kůry pomeranče a nadrobno nasekané cibulky ochucené pepřem, olovovým olejem a solí, servírované ozdobené kopečkem lososového paté a snítky kopru.

Kanapky s rajčetem, vejcem, lososem a kaviárem

Kostičky nebo kolečka z tmavého toastového chleba potřené máslem, pokladené kolečkem rajčete, vejcem a plátkem lososa, ozdobené kopečkem kaviáru, pažitkou a koprem.

Kanapky s tuňákovým krémem, artyčoky, pepřem tří barev a semínky

Recept je jen pro inspiraci. Snadno si vytvoříte nejrůznější variace tohoto receptu. Stačí sáhnout po lososovém krému, slunečnicová semínka doplnit oblíbenými ořechy, které najemno nasekáme. Namísto ostré feferonky lze použít sušená rajčata, pórek, či cibulku. Stejně tak ve výběru pečiva se meze nekladou!

Kanapky s vejcem, lososem a kaviárem

Plátky tmavého toastového chleba potřené máslem, obložené uzeným lososem, vejcem a kaviárem, zdobené snítky kopru.

Kanapky z černého toustového chleba obložené lososem, vejcem a rajčetem

Plátky černého toustového chleba nakrájené na čtvrtinky, potřené máslem, obložené plátky uzeného lososa, kolečky rajčete a vejce.

Kanapky z černého toustového chleba obložené slanečky

Kolečka z černého toustového chleba potřená máslem, obložená máčenými slanečky, ozdobená cibulí a koprem.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy