Kousky tmavého chleba potřené ochuceným máslem, ozdobené tatarákem z lososa, cibulí a okurkou.
Ingredience:
Rozpis na 16-20 kanapek: | |
4-5 ks | plátků tmavého chleba |
sladkokyselé okurky | |
cibule na ozdobu | |
Na ochucené máslo: | |
200 g | másla |
1/2 ks | citrónu |
pepř | |
sůl | |
Na tatarák z lososa: | |
350 g | lososa |
1 ks | cibule |
2 lžičky | olivového oleje |
1 lžička | dijonské hořčice |
1/2 ks | citrónu |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Máslo utřeme s citronovou šťávou a dobře omytou nastrouhanou citronovou kůrou, osolíme, opepříme a dáme do lednice
2. Lososa nakrájíme na malé kousky, promícháme s citronovou šťávou, cibulí, dijonskou hořčicí a olejem, dochutíme solí a pepřem
3. Každý krajíc překrojíme na 4 kusy, namažeme ochuceným máslem, doplníme vrstvou tataráčku a nakonec ozdobíme proužky cibule a plátkem sladkokyselé okurky.
Autor receptu: Dalibor Marounek