REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kanapky s lososovým tatarákem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kousky tmavého chleba potřené ochuceným máslem, ozdobené tatarákem z lososa, cibulí a okurkou.


Ingredience:
Rozpis na 16-20 kanapek:
4-5 ksplátků tmavého chleba
sladkokyselé okurky
cibule na ozdobu
Na ochucené máslo:
200 gmásla
1/2 kscitrónu
pepř
sůl
Na tatarák z lososa:
350 glososa
1 kscibule
2 lžičkyolivového oleje
1 lžičkadijonské hořčice
1/2 kscitrónu
pepř
sůl

Postup:

1. Máslo utřeme s citronovou šťávou a dobře omytou nastrouhanou citronovou kůrou, osolíme, opepříme a dáme do lednice
2. Lososa nakrájíme na malé kousky, promícháme s citronovou šťávou, cibulí, dijonskou hořčicí a olejem, dochutíme solí a pepřem
3. Každý krajíc překrojíme na 4 kusy, namažeme ochuceným máslem, doplníme vrstvou tataráčku a nakonec ozdobíme proužky cibule a plátkem sladkokyselé okurky.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy