Jednohubky s ančovičkou se hodí jak k pivu, tak k vínu, ale také k bublinkám či různým míchaným nápojům. Jde o klasické jednohubky se slanou rybkou, v oleji naloženými kousky sardelí obecných, uprostřed každé je vložená kapar. Máslo jednohubkám dodá jemnost, cibule pak šmrnc a další chuťový rozměr.
Ingredience:
3 konzervy | ančoviček (sardelových oček v oleji s kapary) |
6 ks | klasických rohlíků |
2 ks | menší cibule |
máslo | |
párátka nebo ozdobná zdobítka na jednohubky |
Postup:
- Rohlíky nakrájíme na silnější kolečka.
- Pečivo potřeme mírně povoleným máslem.
- Na každé kolečko položíme kousek cibule a ančovičku uprostřed s kaparou.
- Středem jednohubek propíchneme párátko nebo ozdobné zdobítko na jednohubky.