Plátky bagety potřené tvarohovou pomazánkou, ozdobené pažitkou a krevetami.
Ingredience:
250 g | měkkého tvarohu |
50 ml | olivového oleje |
50 ml | bílého vína |
50 ml | mléka |
16 ks | krevet (středně velkých) |
3 ks | stroužků česneku |
1 ks | velké úzké celozrnné bagety |
0,5 ks | červené papriky |
0,5 ks | svazku pažitky |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Krevety očistíme, opláchneme, osušíme, v pánvi na polovině rozehřátého oleje orestujeme a když zčervenají, podlijeme bílým vínem, osolíme, opepříme, víno necháme vyvařit a pak pánev odstavíme z tepla
2. Oloupané stroužky česneku, očištěnou červenou papriku i omytou pažitku nadrobno nakrájíme (část pažitky nakrájíme na delší kousky a necháme si je na ozdobení)
3. Do mísy dáme měkký tvaroh, zalijeme zbytkem oleje i trochou mléka, vyšleháme dohladka, přimícháme nakrájený česnek, papriku, pažitku a dochutíme solí i pepřem
4. Bagetu nakrájíme na 16 plátků, potřeme připravenou pomazánkou, ozdobíme zbylou pažitkou a nahoru připíchneme párátky krevety.