REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jednohubky s guacamole a lososem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jendohubky ozdobené tradiční mexickou omáčkou vyrobenou doma, kousky lososa a zakysanou smetanou.


Ingredience:
Rozpis na 8 porcí:
1 baleníChio Tortillas Touch of Salt
1 kelímekzakysané smetany
120 guzeného lososa
nať z koriandru na ozdobu
Na guacamole
4 ksCherry rajčátka nakrájená na malé kostičkyc
1 ksavokádo zralé (ideální je Ready to eat)
1 ksmalá cibulka
snítka čerstvého koriandru
šťáva z 1 limety
pepř
sůl
případně malá špetka cukru

Postup:
  1. Dužinu avokáda rozmačkáme vidličkou a smícháme s najemno nakrájenou cibulkou, cherry rajčátky a nasekaným koriandrem
  2. Ochutíme solí, pepřem, šťávou z limetky a případně trochou cukru
  3. Na každý trojúhelníček nachos dáme kopeček guacamole, kousek lososa a ozdobíme trochou zakysané smetany smíchané s nasekaným koriandrem.
Doporučení:

Můžeme posypat nasekaným chili nebo opraženým sezamovým semínkem.

Poznámka:

Autor receptu: Michal Nikodem, článek k receptu: Nachos – nedílná součást mexické kuchyně

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy