Studené cuketové jednohubky jsou perfektní předkrm před dokonalým menu či jednohubka, se kterou oslníte na kdejaké party i ty nejmlsnější jazýčky.
Ingredience:
2-3 ks | střední cukety |
160 g | tuňák v olivovém oleji |
150 g | sýru ricotta |
2 lžíce | olivového oleje |
1 lžička | přísady do jídel Podravka Natur |
1 hrst | nasekané petrželové natě |
Postup:
- Cukety nakrájíme na dlouhé, tenké plátky a opečeme jich na rozpálené pánvi (či ručním grilu) s trochou olivového oleje. Až cukety změknou a budou zlehka opečené z obou stran, tak je vyndáme z pánve a dáme na papírový ubrousek, aby se zbavily přebytečného tuku.
- Než nám cukety vychladnou, připravíme si náplň. V misce smícháme sýr, tuňáka, Podravku Natur, petrželovou nať a pořádně promícháme. Na každý plátek cukety dáme lžičku náplně a srolujeme ji.
- Takhle připravíme všechny cuketové rolky, které zpevníme párátkem. Cuketové rolky podáváme vychlazené jako předkrm.
Případně můžeme cuketu zaměnit za mladý lilek.