REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

ostatní

Cuketové jednohubky II.

Studené cuketové jednohubky jsou perfektní předkrm před dokonalým menu či jednohubka, se kterou oslníte na kdejaké party i ty nejmlsnější jazýčky.

Houbové škvarky v másle

Kousky hub opečené dokřupava, promíchané s přepuštěným máslem a nasekanou petrželkou.

Hovězí carpaccio s pečenou řepou

Carpaccio z opečeného válečku hovězí svíčkové, pečené červené řepy, křenu, řeřichy a hoblinek parmazánu, pokapané olivovým olejem.

Kachní prsíčka s omáčkou cumberland

Zprudka opečená kachní prsa, marinovaná, servírovaná nakrájená na tenké plátky spolu s ovocnou omáčkou.

Kapr nebo jiná ryba v sardelové marinádě

Na oleji zprudka opečené porce ryby osolené, posypané hladkou moukou, servírované dobře odleželé, přelité sardelkami a dalšími ingrediencemi ochucenou majonézou, ozdobené kousky natvrdo uvařeného vejce, kyselou okurkou, kapií a snítky petrželky.

Křupavé vafle s hráškovým pyré a hráškovými výhonky

Lze podávat čerstvé a teplé, nebo i jako studený předkrm. Domácí vafle obložené na slano hráškovým pyré.

Makové lívance se švestkovou omáčkou

Snídaně do postele, nebo večeře u stolu? Lívance obohacené mákem a zalité švestkovým rozvarem si vás získají naprosto kdekoliv a kdykoliv. A protože jsou v pokrmu nejvýraznější švestky, vybírejte je opravdu pečlivě. Naprosto delikátní záležitostí jsou švestky s portským vínem od Perfectly Delicious. Pochoutka, která si svou dokonalostí letos vysloužila prestižní ocenění Regionální potravina v Ústeckém kraji. Ve skleničce najdete kromě tohoto voňavého ovoce také jablečnou šťávu, špetku hřebíčku a portské víno. Kombinace, která vybízí k ochutnání.

Opečené baklažány s jogurtovou zálivkou

Na plátky nakrájené baklažány (lilky), opečené na oleji, servírované promíchané s jogurtovou zálivkou.

Roládky

Roládky z palačinkového těsta, plněné tvarohovým krémem a lososem.

Špenátové palačinky s ovesnými vločkami

Další jarní recept se špenátem, tentokrát v podobě zdravější varianty plněných palačinek s fetou, tvarohem a sušenými rajčaty.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy