REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

ostatní

Cuketové jednohubky II.

Studené cuketové jednohubky jsou perfektní předkrm před dokonalým menu či jednohubka, se kterou oslníte na kdejaké party i ty nejmlsnější jazýčky.

Houbové škvarky v másle

Kousky hub opečené dokřupava, promíchané s přepuštěným máslem a nasekanou petrželkou.

Hovězí carpaccio s pečenou řepou

Carpaccio z opečeného válečku hovězí svíčkové, pečené červené řepy, křenu, řeřichy a hoblinek parmazánu, pokapané olivovým olejem.

Kachní prsíčka s omáčkou cumberland

Zprudka opečená kachní prsa, marinovaná, servírovaná nakrájená na tenké plátky spolu s ovocnou omáčkou.

Kapr nebo jiná ryba v sardelové marinádě

Na oleji zprudka opečené porce ryby osolené, posypané hladkou moukou, servírované dobře odleželé, přelité sardelkami a dalšími ingrediencemi ochucenou majonézou, ozdobené kousky natvrdo uvařeného vejce, kyselou okurkou, kapií a snítky petrželky.

Křupavé vafle s hráškovým pyré a hráškovými výhonky

Lze podávat čerstvé a teplé, nebo i jako studený předkrm. Domácí vafle obložené na slano hráškovým pyré.

Makové lívance se švestkovou omáčkou

Snídaně do postele, nebo večeře u stolu? Lívance obohacené mákem a zalité švestkovým rozvarem si vás získají naprosto kdekoliv a kdykoliv. A protože jsou v pokrmu nejvýraznější švestky, vybírejte je opravdu pečlivě. Naprosto delikátní záležitostí jsou švestky s portským vínem od Perfectly Delicious. Pochoutka, která si svou dokonalostí letos vysloužila prestižní ocenění Regionální potravina v Ústeckém kraji. Ve skleničce najdete kromě tohoto voňavého ovoce také jablečnou šťávu, špetku hřebíčku a portské víno. Kombinace, která vybízí k ochutnání.

Opečené baklažány s jogurtovou zálivkou

Na plátky nakrájené baklažány (lilky), opečené na oleji, servírované promíchané s jogurtovou zálivkou.

Roládky

Roládky z palačinkového těsta, plněné tvarohovým krémem a lososem.

Špenátové palačinky s ovesnými vločkami

Další jarní recept se špenátem, tentokrát v podobě zdravější varianty plněných palačinek s fetou, tvarohem a sušenými rajčaty.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.