ostatní
Cuketové jednohubky II.
Studené cuketové jednohubky jsou perfektní předkrm před dokonalým menu či jednohubka, se kterou oslníte na kdejaké party i ty nejmlsnější jazýčky.
Houbové škvarky v másle
Kousky hub opečené dokřupava, promíchané s přepuštěným máslem a nasekanou petrželkou.
Hovězí carpaccio s pečenou řepou
Carpaccio z opečeného válečku hovězí svíčkové, pečené červené řepy, křenu, řeřichy a hoblinek parmazánu, pokapané olivovým olejem.
Kachní prsíčka s omáčkou cumberland
Zprudka opečená kachní prsa, marinovaná, servírovaná nakrájená na tenké plátky spolu s ovocnou omáčkou.
Kapr nebo jiná ryba v sardelové marinádě
Na oleji zprudka opečené porce ryby osolené, posypané hladkou moukou, servírované dobře odleželé, přelité sardelkami a dalšími ingrediencemi ochucenou majonézou, ozdobené kousky natvrdo uvařeného vejce, kyselou okurkou, kapií a snítky petrželky.
Křupavé vafle s hráškovým pyré a hráškovými výhonky
Lze podávat čerstvé a teplé, nebo i jako studený předkrm. Domácí vafle obložené na slano hráškovým pyré.
Makové lívance se švestkovou omáčkou
Snídaně do postele, nebo večeře u stolu? Lívance obohacené mákem a zalité švestkovým rozvarem si vás získají naprosto kdekoliv a kdykoliv. A protože jsou v pokrmu nejvýraznější švestky, vybírejte je opravdu pečlivě. Naprosto delikátní záležitostí jsou švestky s portským vínem od Perfectly Delicious. Pochoutka, která si svou dokonalostí letos vysloužila prestižní ocenění Regionální potravina v Ústeckém kraji. Ve skleničce najdete kromě tohoto voňavého ovoce také jablečnou šťávu, špetku hřebíčku a portské víno. Kombinace, která vybízí k ochutnání.
Opečené baklažány s jogurtovou zálivkou
Na plátky nakrájené baklažány (lilky), opečené na oleji, servírované promíchané s jogurtovou zálivkou.
Roládky
Roládky z palačinkového těsta, plněné tvarohovým krémem a lososem.
Špenátové palačinky s ovesnými vločkami
Další jarní recept se špenátem, tentokrát v podobě zdravější varianty plněných palačinek s fetou, tvarohem a sušenými rajčaty.
reklama