REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Špenátové palačinky s ovesnými vločkami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další jarní recept se špenátem, tentokrát v podobě zdravější varianty plněných palačinek s fetou, tvarohem a sušenými rajčaty.


Ingredience:
150 gjemných ovesných vloček Emco
100 gčerstvého špenátu
250 mlmléka
2 ksvajec
sůl
Náplň:
250 g tvarohu
100 gsýru Feta
slunečnicová semínka
sušená rajčata

Postup:

1. Ovesné vločky zalijeme mlékem a necháme pár minut bobtnat
2. Přidáme sůl, vejce a špenát
3. Vše rozmixujeme na hladkou hmotu, dle potřeby přidáme mléko nebo vločky tak, aby vzniklo mírně husté těsto
4. Na středně rozpálenou pánev nalijeme přiměřené množství těsta, rozprostřeme po celé ploše pánve a smažíme po obou stranách
5. Palačinky potřeme směsí našlehaného tvarohu a sýru Feta, posypeme kousky sušených rajčat a sypeme slunečnicovými semínky
6. Zavineme, přepůlíme a podáváme.

Poznámka:

Zdroj: Emco spol. s r. o., přední česká společnost s více než 20 letou tradicí, patří mezi největší české výrobce a distributory potravin. Nejprodávanějším produktem společnosti je Emco Mysli na zdraví. Emco má dva výrobní závody – ve Vřescích a v Hrdlech. Společnost Emco je držitelem certifikátů FSMS 22000, FSSC 22000, BRC a „Klasa“. Emco cereálie jsou známy ve více než 40 zemích světa.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy