Snídaně do postele, nebo večeře u stolu? Lívance obohacené mákem a zalité švestkovým rozvarem si vás získají naprosto kdekoliv a kdykoliv. A protože jsou v pokrmu nejvýraznější švestky, vybírejte je opravdu pečlivě. Naprosto delikátní záležitostí jsou švestky s portským vínem od Perfectly Delicious. Pochoutka, která si svou dokonalostí letos vysloužila prestižní ocenění Regionální potravina v Ústeckém kraji. Ve skleničce najdete kromě tohoto voňavého ovoce také jablečnou šťávu, špetku hřebíčku a portské víno. Kombinace, která vybízí k ochutnání.
Ingredience:
Počet porcí: 4 porce | |
250 g | zakysané smetany |
180 g | hladké mouky |
250 ml | mléka |
4 lžíce | cukru krupice |
2 lžičky | kypřicího prášku |
2 lžičky | mletého máku |
2 ks | vejce |
slunečnicový olej | |
sklenice švestek s portským vínem od Perfectly Delicious z Ústeckého kraje |
Postup:
- Nejdříve smícháme všechny sypké suroviny a dobře promícháme. Poté přilijeme mléko
a nakonec přidáme vejce. Těsto dobře propracujeme a necháme 20 min. odstát. - Mezitím švestkovou zavařeninu zlehka ohřejeme v malém rendlíku.
- Na rozpáleném lívanečníku nebo pánvi pečeme do zlatova lívance na malém množství slunečnicového oleje.
- Ještě horké lívance zalijeme švestkovým rozvarem a nahoru dáme nok ze zakysané smetany.
Zdroj: regionalnipotravina.cz
Křupavé vafle s hráškovým pyré a hráškovými výhonky
Opečené baklažány s jogurtovou zálivkou