Na plátky nakrájené baklažány (lilky), opečené na oleji, servírované promíchané s jogurtovou zálivkou.
Ingredience:
2 ks | baklažány (lilky) |
2-3 ks | stroužky česneku |
1 velký kelímek | neochuceného bílého jogurtu |
špetka římského kmínu | |
špetka soli | |
olej |
Postup:
1. Omyté baklažány nakrájíme na plátky silné cca 1 cm, osolíme je a necháme 30 minut stát tzv. vypotit, pak vodu z baklažánů slijeme a zeleninu opláchneme
2. Důkladně okapané baklažány zprudka, z obou stran opečeme na dobře rozehřátém oleji
3. Jogurt promícháme s prolisovaným česnekem, dochutíme římským kmínem a solí, promícháme s vychladlými baklažány
4. Předkrm necháme v lednici chvíli proležet.
Baklažány v jogurtové zálivce servírujeme s bílým pečivem nebo pita chlebem.