REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Opečené baklažány s jogurtovou zálivkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na plátky nakrájené baklažány (lilky), opečené na oleji, servírované promíchané s jogurtovou zálivkou.


Ingredience:
2 ksbaklažány (lilky)
2-3 ksstroužky česneku
1 velký kelímekneochuceného bílého jogurtu
špetka římského kmínu
špetka soli
olej

Postup:

1. Omyté baklažány nakrájíme na plátky silné cca 1 cm, osolíme je a necháme 30 minut stát tzv. vypotit, pak vodu z baklažánů slijeme a zeleninu opláchneme
2. Důkladně okapané baklažány zprudka, z obou stran opečeme na dobře rozehřátém oleji
3. Jogurt promícháme s prolisovaným česnekem, dochutíme římským kmínem a solí, promícháme s vychladlými baklažány
4. Předkrm necháme v lednici chvíli proležet.

Doporučení:

Baklažány v jogurtové zálivce servírujeme s bílým pečivem nebo pita chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy