REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Křupavé vafle s hráškovým pyré a hráškovými výhonky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lze podávat čerstvé a teplé, nebo i jako studený předkrm. Domácí vafle obložené na slano hráškovým pyré.


Ingredience:
Na vafle:
300 gpolohrubé mouky
100 gHery máslová příchuť
50 gna jemno nastrouhaného parmezánu
300 mlmléka
200 mlvody
1 lžičkaprášku do pečiva
2 ksvejce
špetka soli
Na hráškové pyré:
350 gčerstvého nebo mraženého hrášku
50 gna jemno strouhaného parmezánu
trochu čerstvě mletého pepře
pár lístků máty
špetka soli
Na ozdobu:
lístky máty
hráškové výhonky (suchý zelený hrách)

Postup:
  1. Do misky vyklepněte vejce, přidejte vodu a mléko. Prošlehejte metličkou. Heru dejte rozpustit do malého hrnce. Přidejte do misky a opět prošlehejte metličkou
  2. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a solí, po částech vsypávejte k tekuté části receptu a průběžně prošlehávejte metličkou
  3. Nakonec přidejte na jemno nastrouhaný parmezán a naposledy zamíchejte
  4. Hotové těsto nechejte 1 hodinu odstát v lednici
  5. Zahřejte vaflovač a postupně upečte z celého množství těsta vafle
  6. Příprava hráškového pyré; v hrnci prohřejte hrášek, ochuťte solí a pepřem, přesypejte do mixéru, přidejte na jemno nastrouhaný parmezán a pár lístků máty, rozmixujte (pyré nemusí být úplně jemné, naopak v něm můžou být hrubší kousky)
  7. Upečené vafle ozdobte hráškovým pyré, lístkem máty a hráškovými výhonky.
Doporučení:

Jak na hráškové výhonky? Kupte suchý zelený celý hrách. Propláchněte a namočte na 24 hodin do vody. Propláchněte. Připravte si nízkou misku. Na dno dejte vatu, kterou navlhčíte. Nahoru na ni naskládejte kuličky hrachu. Tak, aby mezi nimi byla mezera na jeden hrášek. Průběžně lehce zalévejte nebo stříkejte rozprašovačem. Za několik dní hrášek vyklíčí a potom z něj vyrostou zelené výhonky.

Poznámka:

Zdroj: www.pecenijeradost.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Kávová panna cotta – recept, který si okamžitě zamilujete

O tomhle italském dezertu už jste určitě slyšeli. Ochutnat ho můžete v každé lepší cukrárně a restauraci. Většinou je však k dostání panna cotta s malinami nebo s jahodami. Pokud ale i vy rádi zkoušíte nové chutě, dejte šanci kávové panna cottě do skleničky!

číst dále ...

Káva slaví mezinárodní den. Připomeňte si odkud pochází a v kolika podobách ji rádi dopřejeme

Víte, jaký je rozdíl mezi Espressem, Lungem a Ristrettem? Věděli jste, že průměrný Čech vypije během jednoho roku přibližně 400 šálků espressa? Káva je nejen populárním energetickým nápojem, ale také rituálem, bez kterého si spousta lidí nedokáže představit svůj život. Díky své oblíbenosti si vysloužila také svůj mezinárodní den, který připadl na 1. října. Na voňavou pochoutku nezapomíná ani Dáme market, který u příležitosti Světového dnu kávy připravil pro zákazníky speciální akci na vybrané kávové produkty.

číst dále ...

“K dobrému jídlu nepotřebuješ stříbrnou vidličku”

Autorem tohoto výroku je americký šéfkuchař celebrit Paul Prudhomme, který vařil i na dvou prezidentských inauguracích. Dobré jídlo si můžete vychutnat i v pohodlí domova se svými nejbližšími, pokud do něj vložíte kousek sebe a připravíte ho s láskou. S recepty vám pomůže další oblíbený šéfkuchař Gabo Kocák, který 1. října na TV Paprika představí recepty mezinárodní kuchyně v nové kuchařské show Celý svet na panvici.

číst dále ...

Podzimní recepty s kvalitními potravinami

Léto je za námi a na dveře již klepe podzim. Stromy a keře začínají hrát různými barvami, zemědělci sklízejí jedny z posledních druhů zeleniny a ovoce a příroda se začíná připravovat na první mrazíky, které co nevidět dorazí. S příchodem chladnějších dnů postupně měníme nejen svůj šatník, ve kterém se začínají objevovat bundy a kabáty, ale i náš jídelníček začíná obsahovat více pokrmů, které zasytí a zahřejí. A právě proto jsme si pro vás připravili recepty, které se k tomuto počasí dokonale hodí. Bramboráčky na sádle s křenovým zelím, pečené kuře s rozmarýnovou omáčkou či karamelizovaná jablka s arašídovou drobenkou. Abyste měli vždy jistotu, že kupujete kvalitní suroviny, zaměřte se při výběru potravin na přítomnost log kvality Klasa, Regionální potravina nebo BIO na obalech jednotlivých potravin.

číst dále ...

Obliba mušlí roste: Naučte se je připravovat jako v restauraci

Mušle i další mořské plody se na jídelníčku Čechů začínají objevovat stále častěji. Jsou totiž nejen lahodnou delikatesou, ale také zdrojem zdraví prospěšných látek, které z nich právem dělají superpotravinu. Pokud jste dosud mušle nevyzkoušeli, měli byste to napravit. Co v sobě ukrývají a jak si je můžeme připravit v pohodlí domova?

číst dále ...

Hrušky jako sladký symbol podzimu. Vychutnejte si je v lákavých receptech

I když letní měsíce utekly jako voda, období, kdy si můžeme užívat sezónní ovoce, ještě zdaleka nekončí! I pestrobarevný podzim v Česku totiž nabízí dobroty, s nimiž můžeme v kuchyni báječně čarovat. Sáhněte tentokrát třeba po hruškách a nechte se inspirovat našimi recepty!

číst dále ...

Naučte se péct kuře jako mistr

Křupavá kůžička, šťavnaté maso a skvělá chuť. Pečené kuře je na jídelníčku českých domácností stálicí. Umíte ho ale upéct tak, aby se opravdu povedlo na jedničku? Osvěžte si základní postupy a zjistěte, kde při přípravě možná děláte chyby. Každý z nás ročně sní téměř 30 kg drůbežího masa a z velké části se jedná především o kuřecí. Za jeho oblibou stojí hned několik faktorů – je lehce stravitelné, obsahuje hodně bílkovin a méně tuku než jiné druhy masa a najdeme v něm i řadu vitaminů a minerálů jako fosfor, hořčík či železo. Obrovskou výhodou je i jeho variabilita, protože kuře můžeme v kuchyni snadno zpracovat celé. A jak si ho co nejlépe upéct?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy