REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Křupavé vafle s hráškovým pyré a hráškovými výhonky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lze podávat čerstvé a teplé, nebo i jako studený předkrm. Domácí vafle obložené na slano hráškovým pyré.


Ingredience:
Na vafle:
300 gpolohrubé mouky
100 gHery máslová příchuť
50 gna jemno nastrouhaného parmezánu
300 mlmléka
200 mlvody
1 lžičkaprášku do pečiva
2 ksvejce
špetka soli
Na hráškové pyré:
350 gčerstvého nebo mraženého hrášku
50 gna jemno strouhaného parmezánu
trochu čerstvě mletého pepře
pár lístků máty
špetka soli
Na ozdobu:
lístky máty
hráškové výhonky (suchý zelený hrách)

Postup:
  1. Do misky vyklepněte vejce, přidejte vodu a mléko. Prošlehejte metličkou. Heru dejte rozpustit do malého hrnce. Přidejte do misky a opět prošlehejte metličkou
  2. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a solí, po částech vsypávejte k tekuté části receptu a průběžně prošlehávejte metličkou
  3. Nakonec přidejte na jemno nastrouhaný parmezán a naposledy zamíchejte
  4. Hotové těsto nechejte 1 hodinu odstát v lednici
  5. Zahřejte vaflovač a postupně upečte z celého množství těsta vafle
  6. Příprava hráškového pyré; v hrnci prohřejte hrášek, ochuťte solí a pepřem, přesypejte do mixéru, přidejte na jemno nastrouhaný parmezán a pár lístků máty, rozmixujte (pyré nemusí být úplně jemné, naopak v něm můžou být hrubší kousky)
  7. Upečené vafle ozdobte hráškovým pyré, lístkem máty a hráškovými výhonky.
Doporučení:

Jak na hráškové výhonky? Kupte suchý zelený celý hrách. Propláchněte a namočte na 24 hodin do vody. Propláchněte. Připravte si nízkou misku. Na dno dejte vatu, kterou navlhčíte. Nahoru na ni naskládejte kuličky hrachu. Tak, aby mezi nimi byla mezera na jeden hrášek. Průběžně lehce zalévejte nebo stříkejte rozprašovačem. Za několik dní hrášek vyklíčí a potom z něj vyrostou zelené výhonky.

Poznámka:

Zdroj: www.pecenijeradost.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Studený podzim, teplé jídlo

V podzimní dny si naše tělo žádá více teplého jídla. Nejenom že se jím zahřejeme, ale dodá nám i potřebnou energii. V ideálním případě použijte i sezónní potraviny jako je řepa či brambory – ty mají výborný sytící index. Pomyslnou třešničkou je pak mák, kterým jídlo náležitě vyladíte.

číst dále ...

Máslo, které je zážitkem

Máslo patří mezi potraviny, které v moderní době prošly obdobím zatracování díky mnohým módním přístupům ke stravování. Různé vyhraněné trendy však naštěstí vždy vystřídá nadčasový přístup k výživě, který nám napovídá, abychom mysleli na moudrost předků a poslouchali své tělo. Renesance másla jako potraviny nejen prospěšné, ale také nepostradatelné pro mnohé gurmánské zážitky, na sebe nenechala dlouho čekat. Zásluhu na tom mají také špičkové produkty, které nijak neslevují ze své kvality – mezi ně patří i výběrové máslo Burro Superiore Fratelli Brazzale s 84 % tuku.

číst dále ...

Rambutan. Nejcennější ovoce jihovýchodní Asie

Na první pohled vypadá jako mořský ježek, hned na ten druhý jako oblíbené liči, chutná jako ananas, anebo trošku jako meruňka. Ctěné jméno tohoto ovocného plodu je rambutan. Nejcennější ovoce jihovýchodní Asie. Proč? Protože se využívá nejen ke konzumaci, ale i k výrobě kosmetiky, oleje a mnoho dalšího.

číst dále ...

Vykouzlete sněhové aranžmá s pomocí kokosových kuliček

Každoroční obavy z Vánoc strávených na blátě můžete letos hodit za hlavu. Správnou zimní atmosféru totiž letos vykouzlíte díky lahodným kokosovým kuličkám. Stačí je dekorovat nebesky modrým nebo perleťovým posypem a doplnit sněhově bílým slavnostním aranžmá.

číst dále ...

Sladké vánoční moučníky a dezerty z celého světa

Na žádné slavnostně prostřené vánoční tabuli nesmí chybět sladký moučník, či dezert. Všude tam, kde se vánoce slaví, se právě na tyto svátky připravují tradiční sladké pokrmy s dlouhou historií. Oblast od oblasti, stát od státu, každý národ má ten svůj slavný vánoční dezert.

číst dále ...

Gorgonzola. Sýr pro opravdové gurmány

Gorgonzola je slámově bílý sýr, jehož zelené skvrny jsou výsledkem procesu zvaného mramorování, tedy tvorba plísní. Má krémovou, vláčnou strukturu a nezaměnitelnou vůni s výraznou a pro něj typickou chutí. Typ „dolce“ je lehce štiplavý, naopak Gorgonzola „piccante“ je velmi pikantní, má intenzivní mramorování a je více drobivá. Oba druhy se vyrábějí z pasterizovaného mléka, ke kterému se přidávají mléčné kultury a vybrané druhy plísní, které pak dají vzniknout typickému žilkování. Zrání tohoto sýra trvá alespoň 50 dní u typu „dolce“ a více než 80 dní u typu „piccante“.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy