REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Křupavé vafle s hráškovým pyré a hráškovými výhonky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lze podávat čerstvé a teplé, nebo i jako studený předkrm. Domácí vafle obložené na slano hráškovým pyré.


Ingredience:
Na vafle:
300 gpolohrubé mouky
100 gHery máslová příchuť
50 gna jemno nastrouhaného parmezánu
300 mlmléka
200 mlvody
1 lžičkaprášku do pečiva
2 ksvejce
špetka soli
Na hráškové pyré:
350 gčerstvého nebo mraženého hrášku
50 gna jemno strouhaného parmezánu
trochu čerstvě mletého pepře
pár lístků máty
špetka soli
Na ozdobu:
lístky máty
hráškové výhonky (suchý zelený hrách)

Postup:
  1. Do misky vyklepněte vejce, přidejte vodu a mléko. Prošlehejte metličkou. Heru dejte rozpustit do malého hrnce. Přidejte do misky a opět prošlehejte metličkou
  2. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a solí, po částech vsypávejte k tekuté části receptu a průběžně prošlehávejte metličkou
  3. Nakonec přidejte na jemno nastrouhaný parmezán a naposledy zamíchejte
  4. Hotové těsto nechejte 1 hodinu odstát v lednici
  5. Zahřejte vaflovač a postupně upečte z celého množství těsta vafle
  6. Příprava hráškového pyré; v hrnci prohřejte hrášek, ochuťte solí a pepřem, přesypejte do mixéru, přidejte na jemno nastrouhaný parmezán a pár lístků máty, rozmixujte (pyré nemusí být úplně jemné, naopak v něm můžou být hrubší kousky)
  7. Upečené vafle ozdobte hráškovým pyré, lístkem máty a hráškovými výhonky.
Doporučení:

Jak na hráškové výhonky? Kupte suchý zelený celý hrách. Propláchněte a namočte na 24 hodin do vody. Propláchněte. Připravte si nízkou misku. Na dno dejte vatu, kterou navlhčíte. Nahoru na ni naskládejte kuličky hrachu. Tak, aby mezi nimi byla mezera na jeden hrášek. Průběžně lehce zalévejte nebo stříkejte rozprašovačem. Za několik dní hrášek vyklíčí a potom z něj vyrostou zelené výhonky.

Poznámka:

Zdroj: www.pecenijeradost.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Melounová kuchařka – výběr 18 TOP receptů z melounu

Sezóna melounů nám každý rok umožní připravit některé skvělé recepty právě ze sladké dužiny jak vodního melounu, tak i z dalších druhů této sladké pochutiny. Vybrali jsme pro vás z databáze naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz naše nejlepší vyzkoušené recepty právě na sladké melouny.

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy