REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kachní prsíčka s omáčkou cumberland

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zprudka opečená kachní prsa, marinovaná, servírovaná nakrájená na tenké plátky spolu s ovocnou omáčkou.


Ingredience:
400 gkachní prsa i s kůží
čtyřbarevný drcený pepř
sůl
Na marinádu:
400 mlčerveného vína
70 gbrusinek
30 gmedu
4 clkoňaku nebo brandy
citronová a pomerančová kůra
sůl
Na omáčku:
200 grybízového džemu
100 gbrusinek
15 gpikantní hořčice (dijonská)
1 lžičkaworcesterské omáčky
1 lžičkapomerančové šťávy
citronová šťáva
mletý zázvor
sůl

Postup:

1. Kachní prsa nasolíme a okořeníme podrceným pepřem a kmínem, zprudka je opečeme nejprve ze strany, kde je kůže (opékáme asi 2 minuty), poté z druhé strany (prsa nesmí být zcela propečená), pak je necháme odpočinout
2. Připravíme si marinádu; všechny ingredience na marinádu spolu smícháme a prsa do ní položíme tak, aby byla celá ponořená, marinujeme minimálně 12 hodin
3. Omáčku připravíme z vína, do kterého přidáme pomerančovou kůru, džem, brusinky, hořčici a zázvor, vše necháme povařit tak 10-15 minut, nakonec omáčku dochutíme worcesterskou omáčkou, citronovou a pomerančovou šťávou, dle chuti ji osolíme
4. Kachní prsa vyjmeme z marinády, nakrájíme na tenké plátky, přelijeme omáčkou a podáváme s čerstvým pečivem.

Doporučení:

Jako další přílohu můžeme podávat například glazírovanou cibulku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy