Kousky hub opečené dokřupava, promíchané s přepuštěným máslem a nasekanou petrželkou.
Ingredience:
300 g | hub |
250 g | másla |
čerstvá petržel | |
sůl |
Postup:
1. V pánvi nebo nižším hrnci se silným dnem zahřejeme máslo a necháme ho rozpouštět při velmi nízké teplotě, aby se z něho postupně odpařovala voda, za průběžného míchání a sbírání pěny přepouštíme asi 30 minut, hotové máslo by mělo být zlaté a čiré
2. Hotové máslo ještě přecedíme přes jemné sítko vyložené plátýnkem 3. Houby očistíme, rozkrájíme na 1cm kousky, osolíme a v pánvi na části přepuštěného másla je opečeme dokřupava
4. Opečené houby vmícháme do zbytku přepuštěného másla, přidáme na drobno nasekanou petržel, zamícháme, dáme vychladit a ztuhnout.
Podáváme s čerstvým chlebem.