REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Houbové škvarky v másle

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kousky hub opečené dokřupava, promíchané s přepuštěným máslem a nasekanou petrželkou.


Ingredience:
300 ghub
250 gmásla
čerstvá petržel
sůl

Postup:

1. V pánvi nebo nižším hrnci se silným dnem zahřejeme máslo a necháme ho rozpouštět při velmi nízké teplotě, aby se z něho postupně odpařovala voda, za průběžného míchání a sbírání pěny přepouštíme asi 30 minut, hotové máslo by mělo být zlaté a čiré
2. Hotové máslo ještě přecedíme přes jemné sítko vyložené plátýnkem 3. Houby očistíme, rozkrájíme na 1cm kousky, osolíme a v pánvi na části přepuštěného másla je opečeme dokřupava
4. Opečené houby vmícháme do zbytku přepuštěného másla, přidáme na drobno nasekanou petržel, zamícháme, dáme vychladit a ztuhnout.

Doporučení:

Podáváme s čerstvým chlebem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy